Sertifikalı Budamacılar Fındık Bahçelerine Girdi

Trabzon Ticaret Borsası'nın koordinasyonunda Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenip, 18 Ocak'ta başlatılan 10 ayrı ilçedeki 5'er günlük kurslar devam ediyor. Kurslar, Sürmene, Araklı, Yomra, Ortahisa

Sertifikalı Budamacılar Fındık Bahçelerine Girdi

Trabzon Ticaret Borsası'nın koordinasyonunda Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenip, 18 Ocak'ta başlatılan 10 ayrı ilçedeki 5'er günlük kurslar devam ediyor.

Kurslar, Sürmene, Araklı, Yomra, Ortahisar ve Maçka ilçelerinde tamamlandı. Arsin, Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde de Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacak. Yaklaşık 250 kursiyerin katılarak sertifika alacağı kurslarda tekniğine uygun budamanın yanı sıra fındık yetiştiriciliği ile ilgili diğer bilgilerde veriliyor. Kursu başarı ile tamamlayanlara da sertifikanın yanı sıra testere, bıçak gibi aletlerden oluşan set ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Ortahisar ilçesinde, Ziraat Mühendisi Suzan Kol'un verdiği ve 15 üreticinin katılarak başarı ile tamamlandığı kursun sonunda kursiyerler fındık bahçelerine girerek budama işlemine giriştiler.

Sertifikalı Budamacılar Fındık Bahçelerine Girdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler