Sera Gölü'ne inceleme

Trabzon'daki doğa haarikası Sera Gölü'nde çalışmalar sürüyor   Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 30 dönüm üzerine kurulan Sera Gölü Tabiat Parkı'nda dev

Sera Gölü'ne inceleme
Trabzon'daki doğa haarikası Sera Gölü'nde çalışmalar sürüyor
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 30 dönüm üzerine kurulan Sera Gölü Tabiat Parkı'nda devam eden çalışmaları Bakan Veysel Eroğlu ziyaret ederek yerinde gözlemledi. 
 
Eroğlu'nun Sera Gölü ziyaretinde Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, eski bakan Faruk Özak, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve DSİ Bölge Müdürü de yer aldı.
 
ser-002.jpg
 
Yapımı süren parkta Kır lokantası, kır kahvesi, 9 adet serander, yöresel satış birimleri ve otopark ile 3 adet köprü bulunuyor.
 
Bakan Veysel Eroğlu Haber61 Tv'ye yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

Muhteşem bir yer burası. Yakın bir yer Akçaabat ve Trabzon’un arasında. Bütün kurumların görüşünü alarak burayı tabiat parkı olarak ilan ettik. Burası için güzel bir proje yapıldı. Etrafa bir de yol yapılacak. Uzungöl gibi çok tanınmış bir yer olacak burası. Sadece burası değil Solaklı’da da benzer bir çalışma yaptık. Biz Trabzon’daki bütün vadileri koruyarak turizme açarsak, burası büyük bir gelir elde edebilir diye düşünüyorum. Bugün muhtarlarla görüşmemiz vardı, bir kaçtane tabiat parkı talebi aldık. Biz de bunları değerlendireceğiz. Çünkü dışarıdan gelen turistler bu tip yerleri tercih ediyor. Biz zaten Trabzon için turizm master planını hazırladık. Paraşütle atlamadan, dağcılığa kadar birçok spor için de planlama yaptık. Yeşil Yol’la ilgili yanlış bilgiler var. Biz şuanda Trabzon’da 13 ağaç kestik ama 13 bin ağaç dikeceğiz. Şuanda ormanda çalışma yapılmıyor, bozuk yolda yapılıyor. Buralara herkes rahat ulaşacak. Turistler buralara gelip konaklayacak,para bırakacak. Bu proje buralara hayat verecek.  Bölgedeki insanlara ekonomik katkı sağlayacak. Yayla turizmi için gelenler zengin turistler. Ortalama kişi başı 10 Bin dolar harcıyorlar. Doğa için uzakdoğuya gidenler var 40-50 bin dolar harcıyorlar. O yüzden burayı tercih ediyorlar. Bu yol tamamen ormandan geçmiyor. Bunu vurgulamak gerekiyor. 

SERA GÖLÜ NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada Sera Gölü Tabiat parkının yapım çalışmalarını sürdüren firma yetkilisine burayı 31 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlaması yönünde talimat veridğini ve tamamlayaması halinde bu bölgeye bütün masrafları kendisinin karşılayacağı bir okul yapacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler