Seda Nur gitti, valilik açıkladı!

Trabzon'un Çimenli Mahallesi'nde gerçekleşen trafik kazasında Seda Nur Can'ın ölümü sonrasında bölgede halkın daha önce üstgeçit istediği gündeme gelmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından bir çok kişiden " Üst geçit yapılması için ölümlü trafik kazası mı o

Seda Nur gitti, valilik açıkladı!
Trabzon'un Çimenli Mahallesi'nde gerçekleşen trafik kazasında Seda Nur Can'ın ölümü sonrasında bölgede halkın daha önce üstgeçit istediği gündeme gelmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından bir çok kişiden " Üst geçit yapılması için ölümlü trafik kazası mı olmalı"  açıklama gelmesi üzerine Trabzon Valiliğ'nden açıklama yapıldı.
 
Açıklamada 1 buçuk ay içerisinde bölgeye üst geçit yapılacağı duyurulurken konuyla ilgili daha önce de kendi üzerlerine düşenin yapıldığı da vurgulandı.
 
İşte Valilik'ten yapılan açıklama;
 
İlimizde yayın yapan bazı basın-yayın organlarında yer alan Trabzon-Rize Devlet Karayolunun Yalı Mevkii Rize Caddesi bir yaya üst geçidinin yapılması konusu ile ilgili Ortahisar Kaymakamının ‘Ölümlü Trafik Kazası Olması Gerektiği’ mahiyetindeki söz sarf ettiğine ilişkin haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur;
 
Adı geçen mahalle muhtarının 19.08.2015 tarihindeki dilekçesi, Ortahisar Kaymakamlığınca Valilik kanalıyla 26.08.2015 tarihinde Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne gereği yapılmak üzere gönderilmiştir.
 
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünün konu ile ilgili 21.12.2015 tarihli cevabı yazısında ‘söz konusu kesimdeki üst geçit talebinin, yapılan araç ve yaya sayımlarına göre TS 7653 standartlarınca değerlendirilmekte olduğu ve 2016 yılı içerisinde öncelik sıralaması ve iş programı durumuna göre yapılması planlanmaktadır’ denilmektedir.
 
Konunun hassasiyeti nedeniyle Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, olaya bizzat el koymuş, 05.02.2016 tarihinde ilgililerle olay mahallinde incelemelerde bulunmuştur. Burada meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Seda Nur Can için muhtarlık nezdinde ailesine baş sağlığı dileğinde bulunan Vali, karayolları yetkililerini talimatlandırarak 1,5 ay içerisinde üst geçidin yapılmasını istemiştir.
 
Bilgilerinize Sunulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber