Rize'de tulum ve müzik festivali:Fındıklı etkinliği

Rize ve Artvin’de düzenlenen 6. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali,Fındıklı ilçesinde düzenlenen etkinlikle devam etti.Başbakanlık Tanıtım Fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen festival kapsamında Fındıklı'ya gelen dans toplulukları, Fındı

Rize'de tulum ve müzik festivali:Fındıklı etkinliği

Rize ve Artvin’de düzenlenen 6. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali,Fındıklı ilçesinde düzenlenen etkinlikle devam etti.

Başbakanlık Tanıtım Fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen festival kapsamında Fındıklı'ya gelen dans toplulukları, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Adnan Özbalaban'ı makamında ziyaret etti.

Karaman ve Özbalaban, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Gürcistan ve Osetya halk dansları ekiplerine çeşitli hediyeler verdi. Dansçılar ise ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Karaman ve Özbalaban'a sundu.

Ziyaretin ardından, kortej yürüyüşüyle festival alanına gelen halk dansları ekipleri, burada gösteri sundu.

Festival Komitesi Başkanı Hakan Güven, yaptığı açıklamada,  bu yıl altıncısını düzenledikleri Tulum ve Müzik Festivali'ne 5 ülkeden yaklaşık 320 halk dansları topluluğunun katıldığını söyledi.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı etkinlik içerinde yapılacak konser iptal edildi.

Festival Artvin’in Murgul ilçesinde yapılacak etkinlikle devam edecek.

aa_picture_20150806_6000915_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler