Rize'de kar rekoru kırıldı!

 RİZE’de 2 gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı bu sabah etkisini yitirdi. 348 köy yolunun tamamının ulaşıma kapandığı, elektriklerin kesildiği, çatıların çöktüğü Rize kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşarak son 20 yılın rekoru kır

Rize'de kar rekoru kırıldı!
 RİZE’de 2 gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı bu sabah etkisini yitirdi. 348 köy yolunun tamamının ulaşıma kapandığı, elektriklerin kesildiği, çatıların çöktüğü Rize kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşarak son 20 yılın rekoru kırıldı.
 
Rize’de Pazar günü başlayan ve 2 gün aralıksız süren yoğun kar yağışı nedeniyle 348 köy yolunun tamamı ulaşıma kapandı. Mahalle yollarında da ulaşımın yapılamadığı Rize’de, kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Bu sabah kar yağışının kesildiği kentte kapalı köy ve mahalle yollarını ulaşıma açmak için ekipler seferber oldu. Belediye ekipleri yaya yollarını kürekle açmak için çalışma sürdürürken çatılarda biriken kar kütlelerinin düşebileceği alanlar Zabıta ekiplerince yaya geçişine kapatılıyor.
 
STADYUMDA KAR TEMİZLİĞİ
 
Çaykur Rizespor'un maçlarını oynadığı Çaykur Didi Stadyumu da kar altında kaldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda sahasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek olan yeşil mavililerin yapacağı bu maç öncesi 45 kişilik ekip kar temizleme çalışması sürdürüyor.
 
 
HAL BİNASININ ÇATISI ÇÖKTÜ
 
Taşlıdere Mahallesi'ndeki Hal binasının çatısı biriken yoğun kar kütleleri nedeniyle çöktü. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yapıda maddi hasar meydana geldi, sebze ve meyveler zarar gördü.
 
BELEDİYE BAŞKANI AKSAP : SON 20 YILIN REKORU
 
Kar kalınlığının il merkezinde 1 metreye ulaşarak son 20 yılın rekorunun kırıldığını kaydeden Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, büyük bir afetle karşı karşıya olduklarını kaydetti, kar yağışının neden olduğu hayat şartlarındaki zorluğu olabildiğince gidermeye çalıştıklarını söyledi. Kasap, ekiplerin kar temizliği için yoğun çalışma sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.
 
Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, hava sıcaklıklarının sahilde eksi 5, iç kesimlerde ise eksi 15 dereceye kadar düşmesinin beklendiği duyurularak, iç ve yüksek kesimde çığ tehlikesine dikkat çekildi ve dikkatli olunması gerektiğine işaret edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber