Rize'de grev bitti! İşte sonuç

Rize'de faaliyetini sürdüren Çayeli Bakır İşletmelerindeki 320 maden işçisinin grevi, 10. gününde toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasıyla sona erdi. Çayeli Bakır İşletmeleri ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası yetkilileri arasında, mayıs ayın

Rize'de grev bitti! İşte sonuç

Rize'de faaliyetini sürdüren Çayeli Bakır İşletmelerindeki 320 maden işçisinin grevi, 10. gününde toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasıyla sona erdi.

Çayeli Bakır İşletmeleri ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası yetkilileri arasında, mayıs ayından itibaren süren görüşmelerde sonuç alınamayınca işçiler, 30 Ekim'de greve gitmişti.
 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Sivas Şube Başkanı Zekeriya Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çayeli Bakır İşletmeleri yetkilileri ile yaptıkları görüşmede 22 maddelik anlaşmanın sağlandığını, yüzde 2'lik zammı ilk etapta işçilerin kabul etmediğini hatırlattı.
 
Firmanın Kanada'da bulunan yöneticilerinin, anlaşma sağlanamaması üzerine lokavt kararı aldığını hatırlatan Gültekin, "Dünyada maden sektöründe yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle firma yetkilileri Çayeli Bakır İşletmelerini uzun süre kapatma, çalıştırmama düşüncesini hayata geçirince işçilerle bir görüşme yaptık. Yapılan görüşmede yüzde 2'lik maaş artışını sandığa götürdük. Çoğunluk yüzde 2 zam ile çalışmayı kabul edince bizde grevi sonlandırma kararı aldık" dedi.
 
Grevi sonlandırma kararının ardından işletmenin de lokavt kararını kaldırdığını vurgulayan Gültekin, "İşveren bugün 16.00-24.00 vardiyası için işçileri davet etti. Çalışmalara başlayacağız. İşçilerimize ilk yıl için yüzde 2, ikinci yıl için yüzde 2 zam yapılacak. Gelişen şartları yeniden değerlendirerek iki yıl sonra yeni bir karar vereceğiz. İşçinin fikrini alarak yaptığımız görüşmeler ve işverenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak en sağlıklı kararı verdiğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber