Rize - Trabzon seferi yeniden başladı

Otobüs seferleri yeniden hizmete girdi

Rize - Trabzon seferi yeniden başladı
Mart ayı içerisinde D4 yetki belgesi olmadığı gerekçesiyle karşılıklı durdurulan Rize Trabzon otobüs seferleri 220 gün sonra bugün  aynı durak alanından başladı. Günde  3 sefer ile başlayan otobüs seferleri Trabzon UKOME’nin yapacağı ihale sonrasında kendi otobüsünü de hizmete sokmasıyla tekrar 6 sefere çıkacak.

ÖNCE İKİ İLİN VALİSİ, ARDINDAN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖRÜŞTÜ, SORUN GİDERİLDİ

Yaklaşık 30 yıldır Rize Trabzon arasında yolcu taşımacılığında bulunan  ve başta öğrenciler olmak üzere dar gelirli vatandaşların tercih nedeni olan Rize Trabzon otobüs seferlerinin 11 Mart 2016 tarihinde karşılıklı durdurulmasının ardından her iki il belediyesi arasında uzun süren görüşmelerin tıkanma noktasına gelmesinin ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz, otobüs seferlerinin yeniden başlatılması ve sorunun giderilmesi yönünde görüşmede bulunarak mutabakata vardı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’da Ak Parti’nin Ankara’da düzenlediği  112. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Trabzon  Büyükşehir Belediye  Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşmede bulunarak otobüs seferlerinin yeniden başlatılması yönünde anlaştı. Karşılıklı görüşmelerin ardından bugün Rize Belediyesi kendi otobüsüyle seferleri başlatırken, Trabzon UKOME ise bu güzergah için ihaleye çıkacak. İhale için teknik şartname hazırlıklarına başlayan Trabzon UKOME’nin bu süreci tamamlayıp otobüs ihalesini gerçekleştirdikten sonra otobüs seferlerine başlamasıyla günde 3 kez düzenlenen otobüs seferleri karşılıklı olarak düzenlenecek ve sefer sayısı yeniden 6’ya çıkarılacak. İhale sürecinin 1-2 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

TRABZON UKOME'NİN YAPACAĞI İHALE SONUCU TRABZON OTOBÜSÜ DE HİZMETE GİRECEK

Otobüs seferlerinin yeniden başlatılmasından memnuniyet duyan öğrenciler ve vatandaşlar, otobüs seferlerinin durdurulmasının ardından gidiş geliş maliyetlerinin ayda 2 katına çıktığından maddi anlamda büyük kayıplarının olduğunu ancak yapılan düzenlemeyle otobüs seferlerinin yeniden başlatılmasıyla rahat bir nefes aldıklarını ifade ederek, yetkililere teşekkürlerini iletti ve seferlerin kısa süre içinde yeniden eskisi gibi 6 sefere çıkarılmasının öğrenciler ve vatandaşlar için ekonomik anlamda kazanç olacağını sözlerine ekledi.  

 İŞTE OTOBÜS KALKIŞ SAATLERİ

Otobüs seferleri hafta içi Rize’den Trabzon yönüne doğru 06.30, 11.30 ve 15.30 saatlerinde hareket ederken, Trabzon’dan Rize yönüne doğru 08.00, 13.30 ve 17.30 saatlerinde hareket ediyor.

Cumartesi günleri ise Rize’den Trabzon’a 10.30 ve 14.30’da, Trabzon’dan Rize’ye ise 12.00 ve 16.00 saatlerinde otobüs seferleri düzenlenecek.

Otobüs seferlerinde eskisi gibi öğrenciler 4 TL’ye yolculuk yaparken, siviller ise 7 TL karşılığında yolculuklarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler