Polis memuru Veli Çakı, ailesini vurdu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi Aydın Kent Sitesi A Blok 8’nci atta bu sabah meydana gelen olay Trabzon Emniyetini yasa boğdu.

Polis memuru Veli Çakı, ailesini vurdu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi Aydın Kent Sitesi A Blok 8’nci atta bu sabah meydana gelen olay Trabzon Emniyetini yasa boğdu. Taksim Polis Merkezinde görev yapan 25 yıllık polis memuru Veli Çakı, nöbet bitiminde eve geldi. Eşi ile birlikte henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Bir süre sonra tartışma yerini kavgaya bırakınca nöbetten gelen polis Çakı, beylik tabancasını çıkararak eşi Gönül Çakı’ya ateş etmesiyle yaralanan kadın yere yığıldı.

Olayın vahametine kapılan Çakı, tartışmada araya giren oğlu 26 yaşındaki Çağatay Çakı’ya da ateş etti. Lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Tansu Çakı sabah okula gitmek üzere hazırlanmıştı anne ve babasının tartışmasından etkilenen talihsiz kız evden çıkmak istediği sırada babasının silahından çıkan mermilere hedef oldu. Ailesine kurşun yağdıran Veli Çakı, daha sonra kendisine ait silah ile başına tek el ateş ederek intihar etti. Silah seslerini duyan komşuları durumu 156 Jandarma İmdat hattına bildirdi.

Olay yerine Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile 112 sağlık ekipleri geldi. Gönül Çakı ve oğlu Çağatay Çakı, ağır yaralı olarak hastanelere sevk edilirken polis memuru ve kızının olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Çağatay Çakı, hastanede ameliyata alındı. Çağatay’ın bu yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümünden mezun olduğu öğrenildi. Anne Gönül Çakı’nın ise; Numune Hastanesinde yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Çakı ailesinin Pelitli’deki apartman dairesinde incelemelerde bulunan Jandarma Olay Yeri ekipleri; evde 7 boş kovan tespit etti. Çakı’nın ailesine hedef alırken kafa kısmına namluyu doğrulttuğu öğrenildi. Olay yerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı gelerek tutanak tuttuktan sonra Veli ve kızı Tansu Tansel Çakı, Trabzon Adli Tıp Kurumuna otopsisi için kaldırıldı. Komşuları ise olayın şoku ile sarsıldığı gözlemlenirken yakın dostlarından edinilen bilgiye göre; Veli Çakı’nın bir süredir borç içerisinde olduğunu ifade edildi..

Çakı ailesinin Kırşehir’deki yakınlarına olayla alakalı bilgi verildiği öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber