PKK'nın Trabzon ve Gümüşhane planı

Bölgede huzur bozmak için çabalayan PKK eylem hazırlığında

PKK'nın Trabzon ve Gümüşhane planı
PKK/KCK terör örgütünün Karadeniz Bölgesi’nde yeni eylemler gerçekleştirmek için harekete geçtiği ve eylem yapılması beklenen karakollar ile nokta görevlilerinin uyarıldığı öğrenildi. Dersim Terör Merkezi’ne bağlı olarak bölgede faaliyet sürdüren PKK terör örgütünün Karadeniz Kırsalındaki grubunun ülke gündemini değiştirmek dikkatleri çekmek ve örgütteki moralleri yükseltmek için eylem arayışnda olduğu rapor edildi.
 
Trabzon ve Gümüşhane’den sorumlu olduğu belirtilen Zeynel Kodlu telsizi kullanan Cudi – Zaza kod adlı Bingöllü Mehmet Yakışır adlı teröristin iki kentteki eylem arayışı deşifre edildi. 4 kişilik gruba liderlik yaptığı belirlenen Mehmet Yakışır adlı teröristin Trabzon’un Araklı İlçesi Çankaya Öahallesinde bulunan Dağbaşı Jandarma Karakolu ile Gümüşhane’nin Yağmurdere Köyü Jandarma karakolu’nu hedefe aldığı rapor edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber