Pekşen'den AK Parti'ye FETÖ bombası

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen FETÖ konusunda AK Parti'yi topa tuttu.

Pekşen'den AK Parti'ye FETÖ bombası
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Pekşen, "Türkiye'nin siyasi sürecine ilişkin zaman zaman öngörülerde bulunuyoruz. Burada söylüyoruz, her yerden söylüyoruz. Bugün gazetelerini açan yurttaşlar Türkiye'de son 7 yıl içerisinde ne büyük rezaletlerin döndüğünü bizzat okuma fırsatı bulmuştur. Türkiye hain işbirlikçi tuzağa düşürülmeye çalışılmıştır. Yıllarca mahkeme salonlarında, adliye koridorlarında Türkiye'nin büyük, hain ve işbirlikçi bir tuzağa sürüklendiğini anlatmaya çalıştık. Dedik ki; 'Bu ülkede yargılama görüntüsü adı altında bu coğrafyanın en güçlü ordusuna ihanet ediliyor, haince tuzaklar kuruluyor.' Bize televizyonlarda olmadık hakaretler yapıldı. 'Bu yapının içinde olmayan hiç kimse yoktur' dedik" diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİ SİYASİ İKTİDARA KARŞI YAPILIR

Darbe girişimi ve FETÖ'ye ilişkin değerlendirmede bulunan ve darbe teşebbüsünün isyan olduğunu kaydeden Pekşen şöyle devam etti: "HSYK'nin geçmişte görev yapan bir işbirlikçisi çıkıyor diyor ki, 'Biz 2010 anayasa değişikliğinden sonra Adalet Bakanı'nın talimatıyla toplandık, yargıyı dizayn ettik. Hocayla pazarlık yaptık, işbirliği yaptık, Yargıtay'ı, Danıştay'ı, mahkemeleri ve adliyeleri dizayn ettik. Sonra da o dönemde Yargıtay'da baktığımız dosyalarda cemaatin etkisiyle kararı verdik.' Yani kimilerinin haklarını yediler, kimilerinin malını çaldılar, kiminin hayatını zindan ettiler. Israrla söylüyoruz, FETÖ başka birisi değildir. FETÖ bizatihi AKP'nin ta kendisidir. Darbe girişimi siyasi iktidara karşı yapılır. Bu bir isyandır. Kendi içlerinde bir paylaşım isyanı yaşandı. İsyan devam ediyor. AKP içerisinde FETÖ'nün kadroları aynen devam ediyor."

CHP TARİHİ BİR SÜRECİ YENİDEN BAŞLATACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Trabzon'da Cumartesi günü yapılacak olan toplantıda tarihi bir sürecin başlayacağını kaydeden Pekşen, "Bu hafta CHP Trabzon'da. Hepimiz buradayız. Disiplin falan artık tanımıyoruz. Mücadele her cephede olacak. Yeterince yalan söylediler, yeterince bu toplum yağmalandı, ülke kandırıldı. Sabahleyin İstanbul'da uçağa bineceğim, 50 tane uçak parkta bekliyor. Niye? Artık hiçbir ülkenin insanları bizim uçaklarımıza binmek istemiyor. Bizim ülkemize gelmek istemiyorlar. Böylesine dehşet bir durumda ülke. Niçin? Biz niye kavga ettik? Avrupalılara niye kavga ediyoruz? Nedir derdimiz? Sağlıksız bir ruh haline bir ülke teslim edilmiş. 78 milyon, bir tane adamın sağlıksız ruh halinin arkasında sürüklenip, savrulup gidiyor. O kadar da değil. Meydan o kadar da boş değil. Buradaki toplantıda CHP tarihi bir süreci yeniden başlatacak. Türkiye'nin ve bizim buna ihtiyacımız var" diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler