Ovit'te teröre karşı rekor denemesi

Ovit Dağı'nda beyaz örtüde teröre karşı sevgi, barış ve kardeşlik halkası ile rekor denenecek

Ovit'te teröre karşı rekor denemesi

Ovit Dağı'nda beyaz örtüde teröre karşı sevgi, barış ve kardeşlik halkası ile rekor denenecek.

Rize'nin İkizdere ilçesindeki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda, Ekşioğlu Vakfı tarafından 16 Nisan tarihinde düzenlenecek olan Kar Şenliği'nde, dünyadaki terörizme karşı kar üzerinde oluşturulacak sevgi, barış ve kardeşlik halkası ile rekor denemesi yapılacak.

Rize ile Erzurum'u birbirine bağlayan ve 2 metreyi aşan kar kalınlığının bulunduğu Ovit Dağı geçidinde yol üzerinde Ekşioğlu Vakfı tarafından 16 Nisan tarihinde düzenlenecek 5'inci Ovit Kar Şenliği ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Türk bayrağı asılan yol güzergahı üzerine yapılan kardan kürsüye "Ovit Yaylası" ile sevgi ve barış halkası rekorunu geçen yıl bin 144 öğretmen ve öğrenci ile rekor kırarak Guınnes Rekorlar Kitabı'na giren Almanya'nın Duisburg kenti yazılı tabela konuldu.

Halk oyunları ekipleri ile vatandaşların da el ele tutuşarak katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, Almanya'nın 2015 yılında bin 144 öğretmen ve öğrenci ile kırdığı kar üzerinde sevgi, barış ve kardeşlik halkası rekorunu kendilerinin en az bin 500 öğretmen ve öğrenci ile kırmak istediklerini belirtti.

Beyaz örtü üzerinden dünyaya "terörizme hayır, sevgi, barış ve kardeşlik halkasına evet" mesajı vereceklerini ifade eden Selvitop, "Ovit yaylasındaki beyaz örtüde el ele tutuşarak kenetleneceğiz. 2 bin 640 rakımlı Ovit'in zirvesinden Avrupa ve dünyaya sevgi ve barış halkası kuracağız. Terörizme karşı tepkimizi rekor denemesi ile dile getirmiş olacağız. Rekoru kırarak hem dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajı vermiş olacağız hem de Ovit Yaylası'nın adını Guınnes Rekorlar Kitabı'na böylesine anlamlı bir etkinlikle tekrar yazdırmış olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler