Osmanlı hanedanının torunları Trabzon'da

Osmanlı hanedanının torunları atalarının toprakları Trabzon’a geldi. 

Osmanlı hanedanının torunları Trabzon'da
Haber61 / Haber Merkezi

Son Osmanlı Hanedanı Trabzon'a geldi. 

623 yıl boyunca hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonra Türkiye sınırları dışında yaşamak zorunda kalan ve birkaç yıldır İstanbul’da yaşayan Osmanlı hanedanının torunları, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethedişinin 555. yılı sebebiyle Trabzon’a geldi. 



Yarın düzenlenecek fetih kutlamaları öncesinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret eden hanedan üyeleri, kısa bir Trabzon turu yaptı. Ortahisar Belediye personelinin eşliğinde Trabzon'un çeşitli yerlerini gezen Hanedan üyeleri, Kanuni Evi’ni ziyaret ettikten sonra, Cuma günü açılacak olan Trabzon Tarih Müzesi’ne uğradı. Müze Müdürü Saadettin Önsel ve müze çalışanları tarafından ilgiyle karşılanan Osmanoğlu ailesi, müzede sergilenen eserleri ilgiyle inceledi. Trabzon Tarih Müzesi Müdürü Saadettin Önsel, Osmanoğlu ailesine Trabzon'un kent yaşantısını, tarih müzesinde sergilenen eserlerin geçmişi ile Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'la olan bağlantısını anlattı. Osmanlı’ın son torunlarından Nilhan Osmanoğlu Vatansever, Trabzon Tarih Müzesi’nin anı defterini imzaladı. Trabzon'a ikinci kez gelmenin mutluluğunu yaşayan Osmanoğlu ailesi 3 gün boyunca Trabzon'da kalacak. 




Fetih törenleri için Trabzon’a gelen hanedan mensupları: 34.Osmanlı Padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 3.kuşak torunu ve hayattaki en yaşlı Osmanlı torunlarından Harun Abdulkerim Osmanoğlu ile eşi Farizet Osmanoğlu, baba tarafından Sultan 5. Murad’ın, anne tarafından ise Sultan 5. Mehmed Reşad’ın torunu olan Osman Selahaddin Osmanoğlu ile eşi Hanife Candan Osmanoğlu, 34. Osmanlı Padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever, hanedan torunlarından Nurhan Sagherji (Osmanoğlu) ve eşi Mohammed Sagherji ile kızları Saara Sagherji, Harun Abdulkerim Osmanoğlu’nun oğlu Orhan Osmanoğlu ile hanedan mensuplarından Esra Gürkan.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber