Osman Kol davasında gelişme!

TRABZON’UN Sürmene İlçesi Balıklı Mahallesi’nde evinin önünde traş olurken öldürülen Osman Kol’un (69) katili olduğu iddiasıyla tutuklanan R. A. ve R. K.’nin tasarlayarak cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, nitelikli hırsızlık suçundan da 10 y

Osman Kol davasında gelişme!
TRABZON’UN Sürmene İlçesi Balıklı Mahallesi’nde evinin önünde traş olurken öldürülen Osman Kol’un (69) katili olduğu iddiasıyla tutuklanan R. A. ve R. K.’nin tasarlayarak cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, nitelikli hırsızlık suçundan da 10 yıla kadar hapsi istendi. Komşu kurbanı olan Osman Kol’un katil zanlılarının işlediği cinayetin ayrıntıları iddianamede şöyle yer aldı. 
 
BORÇ YÜZÜNDÜN CİNAYET
 
Günebakış'dan Enis Yıldırım'ın haberine göre; Tefecilere kumar borcu bulunan R. A. ve R. K., borçlarını kapatmak için yalnız yaşayan Osman Kol’un evini soymaya karar verdi. Deniz kenarında sık sık buluşan ve alkol alan iki arkadaş,  23 Ekim 2012 tarihinde Osman Kol’un evinin yolunu tuttu. Eve geldiklerinde kapıların kapalı olduğu gördüler. Recep A., gözcülük yaparken Raşit K. eve girerek  7 bin 500 TL alarak olay yerinden uzaklaştılar. 
 
BORÇLARINI KAPATAMADILAR 
 
R. K. kendi borçlarının acil olduğunu belirterek,  borçlarını ödedi. İki arkadaş, bu hırsızlık olayının ardından 3 Kasım 2012 tarihinde tekrar hırsızlığa karar verdi.  İki arkadaş yanlarına av tüfeğini alarak Osman Kol’un evinin yolunun tuttu. R. K. gözcülük yaparken, eve Recep A. girdi. Evden 3 Bin TL ile çıkan Recep A. parayı cebine koydu. İki arkadaş birlikte kaçmaya başladı. 
 
GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDILAR
 
İki katil zanlısı, kaçış yolunda insanların olduğunu görünce, istikametlerini değiştirerek geri döndüler. Osman Kol’un bulunduğu yerden geçmek zorunda kalan iki arkadaştan Recep A., yaşlı adamın traş olurken tüfekle arkadan vurdu. Cinayeti işleyen iki katil ortadan kayboldu.
 
SARHOŞKEN ANLATTILAR
 
Osman Kol’un bir hafta sonra cesedine ulaşıldı. Jandarma tarafından bölgede geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Bu sırada cinayeti işleyen iki katil zanlısı ise sık sık sahilde alkol almaya devam etti. Bir gece sarhoş olan iki katil zanlısı cinayeti S.M. adli kişiye anlattı. İlçede kulaktan kulağa dedikodu şeklinde dolaşan cinayet sonunda aydınlatıldı. 
 
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
 
R. A. ve R. K.’nin tasarlayarak cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen savcı, sanıkların iki kez de nitelikli hırsızlık suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber