Ortahisar’dan Büyükşehir’e şok cevap

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu eleştiren açıklamalarının ardından Büyükşehir basın bürosu aynı sertlikte cevap vermişti.Bu açıklamalar sonrası Ortahisar Kent Konseyi Başka

Ortahisar’dan Büyükşehir’e şok cevap

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu eleştiren açıklamalarının ardından Büyükşehir basın bürosu aynı sertlikte cevap vermişti.

Bu açıklamalar sonrası Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu ve yönetimi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yaptı ve savaşı yeniden başlattı.

Açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız açıklama neticesinde Trabzon Gündeminde oluşan spekülasyonlara cevap verme gereği duydum.

Her şeyden önce benim özellikle vurgu yapmak istediğim nokta iktidar desteği ile bir yerel yöneticinin daha önemli hizmetlere imza atabilmiş olması idi. Bunu zaman zaman Türkiye’nin değişik illerini gezen ve oralarda yapılan hizmetleri gören biri olarak ifade ttim. Benim ölçüm şehrin kullanım yoğunluğu olan sahil ve meydan civarındaki yaşanabilirlik kriteri idi. Aynı zamanda katılımcılık, şeffaflık, vatandaş memnuniyeti, sosyal belediyecilik çerçevesinde yapılan bir değerlendirme idi benim yaptığım.

Ben biz vatandaş olarak geziyor, insanları dinliyorum. Şehircilik konusunda gözlemler yapıyorum. Buradan elde ettiğim izlenimleri bir Sivil Toplum Örgütü başkanı olarak değerlendirmeye tabi tutuyorum. Ben Ortahisar kent Konseyi’nin başkanıyım. Yaşadığım bölge Ortahisar ve değerlendirmemi de bu çerçevede yapıyorum. Yoksa bir Yomra’yı, Arsin’i, Akçaabat’ı, Beşikdüzü’nü veya Trabzon’un diğer ilçelerini değerlendirme konusu yapmadım. Yaşadığım yeri, Ortahisar ilçesini değerlendirdim.

Benim yaptığım açıklama sonrası sayın başkanın açıklamasını da hayretle takip ettim. Bu kadar öfkelenmesine bir anlam veremedim doğrusu. Başkan bir defa eleştirilere açık olmalıdır. Bu kadar öfkelenerek, olur olmaz ifadeler kullanarak açıklama yapması sayın başkanın sokakta eleştirildiği noktaların hiçbirine cevap teşkil etmez.

Benim bu şehri bilmediğimi ifade eden başkan şunu bilmeli ki; ben bu şehirde 1984 yılından 2009 yılına kadar bir çok sivil toplum örgütünde görev yaptım. Şehrin hangi noktasında ne var bunu iyi bilirim. Hatta yapılan şlerin çoğunda imzam yada katkım vardır. benim çocuklarımın bu şehideki ayak izi kadar sayın başkanın bu şehirde yaşamışlığı yoktur. Sayın Başkan görevi sonlandığında bu şehirden gidecek ama biz ölene kadar bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz.

beni Riyakarlıkla itham eden ifadelerden esef duyduğumu belirtirken hiçbir zaman ne işlerimde, nede söylemlerimde riya yapmadığımı, her zaman açık sözlü olduğumu ifade etmek isterim. Bunu yakım çalışma arkadaşlarımdan doğrulatabilirsiniz. Ancak beni riya yapmakla itham edenler için vatandaş doğru adrestir. 2014 yerel seçimleri öncesinde artık her şeyimle Trabzon’da olacağım sözünü veren ve uygulamayanın kim olduğunu vatandaşımız çok iyi bilmektedir. Daha bunun gibi birçok örnek sayılabilir. Bu ağır ithamı, riyakar kelimesini aynen iade ediyorum.

Halkın yoğun buluşma noktalarından biri olan Meydan Parkı’ndaki çay fiyatı eleştirimiz, tamamen halktan gelen bir eleştiri idi. Meydan parkında bir bardak çay fiyatı 2.5 TL iken meydan parkı üstündeki Fatih Parkında bir bardak çay fiyatı ise 1.235 TL. Benim açıklamalarıma verilen cevabI açıklamada EYOF Parkına bakmam isteniyor. Evet ben EYOF parkına baktığımda orada konuşulan bir çok söylemi görüyor ve duyuyorum. Sayın Başkan isterse şehrimn batısına, Yıldızlı tarafına da bir bakalım. Bir de şu Reşadiye kavşağına bir bakalım. Sayın Başkan trafiği orada nasıl rahatlattığını vatandaşa anlatmalıdır.

arslanoglu.jpg

Sayın Başkan beni sevmesin diyor. Biz yaratılanı yataratandan ötürü severiz. Biz sevdiğimizi de eksiklerini görsün diye eleştirebiliriz. daha yaşanılabilir Bir Ortahisar arzusu ile yola çıkan Ortahisar kent Konseyi’nin ve birbirinden kıymetli yürütme kurulu üyelerinin bu şehir için söyleyebileceği bir şeyler her zaman vardır, olmalıdır ve olacaktır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler