Ortahisar'da Zİraat Odası bilmecesi

Haber61 – Haber Servisi – 2014 yerel seçimlerinde Trabzon yeni bir ilçeye kavuştu. Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanan Trabzon’un Ortahisar İlçesi 2’nci yaşına girerken resmi kurum eksikleri hala daha tamamlanmadı. Tamamlanmayan kurumlar arasında ise Or

Ortahisar'da Zİraat Odası bilmecesi

Haber61 – Haber Servisi – 2014 yerel seçimlerinde Trabzon yeni bir ilçeye kavuştu. Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanan Trabzon’un Ortahisar İlçesi 2’nci yaşına girerken resmi kurum eksikleri hala daha tamamlanmadı. Tamamlanmayan kurumlar arasında ise Ortahisar Ziraat Odası da bulunuyor. Ortahisar’da faaliyet gösteren gıda, tarım ve hayvancılık vatandaşlar resmi işlemlerini yapmak için Akçaabat Ziraat odasına başvuruda bulunuyorlar.

Tüm resmi yazışmaların yapılmasına rağmen bir türlü Ortahisar İlçe Ziraat odası açılmıyor. Ziraat Odalar Birliğini Ankara’nın durumdan haberdar olduğu fakat ört pas edildiği önü sürülüyor. 310 bin Nüfuslu Ortahisar İlçesinde gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri ile uğraşan vatandaşların 110 bin nüfuslu Akçaabat ilçesinde kaydırılması ise kafaları karıştırıyor. Ortahisar İlçesi Ziraat Odasının açılmama nedenleri arasında ki iddialar kulislerde bomba etkisi yarattı.

1 ) Arsin Ziraat Odası başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Hasan Kozoğlu’nun durumu geciktirdiği ileri sürülüyor.

2) Genel Merkez Yöneticileri kendi ekibini kurmak maksadıyla ilçe ziraat odasını kurmadığı iddia ediliyor.

3) Durumdan haberdar edilen Ziraat Odalar Birliği Genel Başkanın da olayı sümen aldı yaptığı nedenini ise; Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu başkanı Hüseyin Akdeniz’e karşı tutumundan dolayı Ortahisar Konfederasyonu üyesi olduğu için cezalandırma yoluna gittiği ileri sürülüyor.

Bir süre önce konu ile alakalı açıklama yapan yetkililerde bulunuyordu.

TABELA VAR KENDİ YOK

Trabzon Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş, “Ortahisar Ziraat Odası ise hala daha genel kurulunu yapmamış başkan ve yönetim kurulunu belirmemiştir. Biz Ortahisar Muhtarlar Derneği olarak, Ortahisar Ziraat Odasının kurulmasını istiyoruz. Ortahisar İlçemiz de ki çiftçimiz ve üreticimiz sahipsiz kalmamalıdır. Biz muhtarlar olarak halkın ve çiftçinin temsilcisi hatta ta kendisiyiz. Ziraat Odaları Genel Merkezinin bu çağrımıza kulak vermesini istiyoruz.  Biran önce Ziraat odaları birliği Genel Merkezi Ortahisar İlçesi ile ilgili bir genel kurul takvimi belirlemelidir. Genel kurul da üyelerin oyları ile belirlenecek başkan ve yönetim,Ortahisarın ve Ortahisar da yaşayan çifti ve üreticilerin isteği ve beklentisidir.”ifadelerine yer vermişti.

NERDE BU ODA?

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in bütün mahallerin her türlü sorunlarıyla çok yakından ilgilendiğine vurgu yaparak, "Geçen 21 aylık süreçte Ortahisar Belediyemiz güzel hizmetler üretti ve her yere ulaşmaya gayret etti. Sadece bizlerin tespiti şudur o da orantısız hizmet. Eğer bu orantısız hizmete bir düzen getirilirse daha ileriye gidileceğinden şüphem yoktur. Biz muhtarlar olarak durduğumuz yeri çok iyi bileceğiz. Benim mahallem demeyeceğiz. Biz, Ortahisarız diyeceğiz. Ortahisar’da kenetleneceğiz. Ortahisar için birlikte mücadele edeceğiz. Biz arkadaşlar 21 aydır bir Ortahisar Ziraat Odası’nı kurduramadık. Biz bu kadar aciz miyiz. Ortahisar Belediye Başkanımız hem sistemini kurdu hem şantiyesini kurdu, hem bütün köylere hizmet götürecek. Ama Ortahisar’da bulunan çiftçimiz gidip Akçaabat’ta fatura kesecek. Bir kürek asfalt, bir kürek beton uykusundan uyanacağız. Ortahisar’da önce değerlerimize sahip çıkacağız. Neden biz hala bir ziraat odamızı becerip de kuramadık. Ne istiyoruz, nerede duruyoruz çok iyi bileceğiz arkadaşlar. Trabzon Türkiye’nin çimentosudur. Ortahisar da Trabzon’un çimentosudur. Bizler bu bilinçle hareket edeceğiz. Başkanımıza da bizi dinlediği için, görüş alışverişinde bulunduğu için çok teşekkür ediyorumd" şeklinde serzenişte bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber