Ortahisar yavru vatandaki belediye ile kardeş oldu

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi KKTC'de bulunan İskele Belediyesi ile kardeş oldu.

Ortahisar yavru vatandaki belediye ile kardeş oldu

Ortahisar Belediyesi kardeş belediyelerine bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar Gölcük, Ortahisar (Ürgüp) Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayan Ortahisar Belediyesi; şimdi de KKTC'nin İskele Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzaladı. Kardeşlik protokolünü imzalamak için Trabzon'a gelen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile meclis üyeleri Sefa Kurukafa, Eray Göksan, Kubilay Aşık, Seymen Yılmaz'dan oluşan heyet Ortahisar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ortahisar Belediyesi tarafından ağırlanan heyete Trabzon'un önemli tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.  Kardeşlik protokolü imza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç yavru vatan KKTC'nin İskele Belediyesi arasında imzaladıkları kardeşlik protokolünden son derece mutlu olduklarını söyledi. Kıbrıs'ın Türkiye'nin her zaman milli davası olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, KKTC belediyeleri arasında sağlanan işbirliği ve kardeşlik iklimin aynı zamanda Kıbrıs davasına da bir destek mahiyetinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin değişik illerinden ve Trabzon'dan KKTC'ye çok sayıda Türk vatandaşının yerleştiğine dikkat Başkan Genç, "Kıbrıs cihan padişahı Trabzon doğumlu Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu II. Selim döneminde 1571 yılında Sokullu Mehmet Paşa döneminde Türk yurdu oldu. Bundan sonra da Türk yurdu olmaya devam edecek. Kıbrıs Meselesi sadece oradaki Türklerin meselesi değildir. Aynı zamanda bütün Türklerin ve Türkiye'nin meselesidir. Kıbrıs Türklerinin hak ve hukukunu korumak hepimizin meselesidir. Uluslararası ilişkileri ülkelerin menfaatleri belirler. Bunu da devletler güçleri oranla ortaya koyabilir. Bugün Türkiye'nin Kıbrıs Türklerinin menfaatlerini ve çıkarlarını koruyacak gücü mevcuttur. Türkiye, Kıbrıs Türklerinin menfaatine olmayacak hiçbir antlaşmayı kabul etmeyecek güçtedir. Kıbrıs, çevresinde ortaya çıkan enerji kaynakları ile Akdeniz Havzası'nda daha önemli hale geldi. Bu nedenle her zamankinden daha çok, milli davamız olan Kıbrıs'a sahip çıkıyoruz." 


 
"Bu protokolle birlikte Kıbrıs'taki soydaşlarımızla tecrübe paylaşımı, birlik ve kardeşliğimizi daha ileri noktalara taşıyacağız. Biz bir milletin evlatlarıyız. Amaçlarımız ortaktır. O da bu topraklarda emelleri olanlara asla müsaade etmemektir. Bunun burada çok samimi bir örneğini sergilemiş olacağız. Bu protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese, çok değerli başkanımıza, meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

İSKELE'DE 4 BİN KARADENİZLİ VAR

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise Trabzon ve Karadeniz insanına alışkın olduklarını belirterek gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini iletti. Sadıkoğlu,  "Bizler de Osmanlı'nın torunlarıyız. Kıbrıs Türkleri, Kayseri, Konya ve Karaman gibi şehirlerden gelerek Kıbrıs'a yerleştiler. Belediyemizin 8 bin nüfusu var ve bunun 4 binini Karadenizliler oluşturuyor. Bu nedenle Trabzon ve Karadeniz insanına alışkınız. Bizler organik anlamda da soydaş olarak da kardeşiz. Buraya geldiğimizden bu yana Karadenizlilerin misafirperverliğini, hoşgörüsünü ve sıcak kanlılığını gördük. Bize bu ilgiyi, samimiyeti gösteren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.



TÜRKİYE OLMADAN OLMAZ

Konuşmasında Kıbrıs Sorunu'na değinen Sadıkoğlu Türkiye'nin onaylamayacağı hiçbir antlaşmayı Kıbrıs Türkleri olarak kabul etmeyeceklerini belirterek, "Bizler Türkiye olmazsa olmaz diyenlerdeniz. Ve hep Türkiye ile birlikte hareket etme taraftarıyız. Bu arada dile getirmek istediğim bir husus da asrın projesi olarak adlandırılan KKTC İçme Suyu Projesi'nin hayata geçirilmesinde çok büyük emekleri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz, dostluğumuz ve işbirliğimiz sadece bu protokolle sınırlı olmayacak. Her alanda güçlü işbirliği ve dostluk bağları oluşturacağız. Bu protokolün imzalanmasında emeği geçen Başkanımıza ve herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi. İmza törenin ardından her iki başkan birbirlerine plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber