Ortahisar'dan sokak hayvanlarına duyarlı çalışma

Sekiz ton bayat ekmek sokak hayvanlarına ve barınaktaki hayvanlara yemek oldu.

Ortahisar'dan sokak hayvanlarına duyarlı çalışma

Ortahisar Belediyesi'nin sokak ve caddelere yerleştirdiği bayat ekmek kutularında toplanan ekmekler, sokak hayvanlarına yem olmasının yanı sıra hayvan besleyen vatandaşların hayvan yemi ihtiyacına da çözüm üretiyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün şehrin muhtelif yerlerine yerleştirdikleri 250 adet bayat ekmek kutusunda toplanan ekmeklerin Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınağına gönderilerek sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanıldığını söyledi. Büyükbaş ya da küçükbaş hayvan besleyen vatandaşlara da yem olarak kullanılmak üzere bu ekmekleri verdiklerini belirten Başkan Genç, böylece ekmeklerin çöpe gitmek yerine hayvan yemi olarak faydalı bir işte değerlendirildiğini kaydederek, "Vatandaşlarımızdan bayat ekmeklerini çöpe değil; bayat ekmek kutularına atmalarını rica ediyoruz." dedi.  

İSRAFI ÖNLÜYORUZ

Türk milletinde ekmek tüketiminin had safhada olduğunu buna bağlı olarak bayatlayarak çöpe atılan ekmek miktarının da hiç de azımsanamayacak ölçüde olduğunu belirten Genç, vatandaşların bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydetti. 

Amaçlarının ekmek israfının önüne geçmek ve aynı zamanda da İslâm dininin tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek olduğunu aktaran Başkan Genç şunları söyledi: "Şu ana kadar bayat ekmek kutularımızdan 9 ayda 8 ton ekmek toplandı. Bu ekmeklerin  büyük bir kısmını hayvan barınağındaki sokak hayvanlarının beslenmesinde geriye kalanını ise ekonomik amaçlı hayvan  besleyen vatandaşlarımıza hayvan yemi ihtiyacının karşılanması için kullanıyoruz. Bizden talep eden herkese bu ekmeklerimizi hayvan yemi olarak veriyoruz. Bundan da vatandaşlarımız son derece memnun oluyor. İsrafın önlenmesi konusunda da bir sosyal sorumluluk oluşturuyoruz. İnancımızda, örf ve adetlerimizde kutsal olan ekmeğimizi de israf etmekten kurtarmış oluyoruz. Peygamber efendimiz 'Yiyiniz, içiniz ama asla israf etmeyiniz' diye buyuruyor."


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler