Ortahisar belediyesine ödül

‘Kadın Dostu Belediye Ödülü’ verildi

Ortahisar belediyesine ödül
 HAK-İŞ Kadın Komitesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme” projesi kapsamında Ortahisar Belediyesi’ne ödül verildi. 

Ankara’da düzenlenen ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ödül alan kurum ve kuruluşlara ödüllerini takdim etti. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ödül töreninde Ortahisar Belediyesi adına Özel Kalem Müdürü Hasan Selim ile ORBEL A.Ş Genel Müdürü Sezgin Yılmaz’a ödülleri takdim etti.

İşyerlerinde kadın çalışanların sayısı ve işyeri memnuniyeti gibi kriterlere göre verilen ödül Ortahisar Belediyesi’nde büyük sevinç yaşattı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başta Belediye Meclisi olmak üzere belediyenin bütün birimlerinde kadınların işgücünden yararlandıklarını söyledi. Belediye olarak kadınların istihdamına önem verdiklerini kaydeden Başkan Genç, “Kadın çalışanlarımızın sayısını dünya standartlarına çıkarmak için onlara yönelik pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınlarımızın bütün iş kollarında yer almasını istiyoruz. Onların emek ve işgücünden her alanda yararlanmalıyız. Bunun kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Kadınlarımız da bizzat üretim sürecinin içinde yer alarak aile ekonomilerine katkı verebilmeli. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak bu olanakları ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler