Orta Doğu’dan Giresun’a Turist Akacak

Kapılarını 9. kez açan Travel Turkey İzmir'de Orta Doğu'da en büyük ilgiyi Giresun görüyor. 2015 yaz sezonunda Orta Doğu'dan ciddi sayıda turist aldıklarını vurgulayan Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, "Geçen yıla oranla 3 kat büy

Orta Doğu’dan Giresun’a Turist Akacak

Kapılarını 9. kez açan Travel Turkey İzmir'de Orta Doğu'da en büyük ilgiyi Giresun görüyor. 2015 yaz sezonunda Orta Doğu'dan ciddi sayıda turist aldıklarını vurgulayan Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, "Geçen yıla oranla 3 kat büyümeyle bir turizm akımı bekliyoruz" dedi.

Fuar İzmir'de bu yıl düzenlenen 9. Travel Turkey İzmir'de, Giresun'a Orta Doğu'dan yoğun ilgi var. Fuarda illerin ve ülkelerin standının bulunmasının çok iyi olduğunu söyleyen Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, "Burada ciddi bağlantılar yaptık. 2015'te Giresun'da turizm yılı ilan edilmişti. 2016'da da bu atak sürecek. Yaptığımız 17 kesin bağlantı var. Bu bağlantılarla birlikte 2016 yılında Giresun'da birçok tur firması müşterilerine keyifli tur yaptıracak" dedi.

2015 yaz sezonunda Orta Doğu'dan ciddi sayıda turist aldıklarını vurgulayan Uzuner, "Bu konuyla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Hem Orta Doğu pazarından Giresun'a sağlık turizmi hem de yaylalar ve sahil bandından turizm konusunda ciddi girişimlerimiz oldu. Geçen yıla oranla 3 kat büyümeyle bir turizm akımı bekliyoruz" diye konuştu.

"ÜRDÜN'E GİRESUN'U ANLATMAK İSTİYORUZ"

Geçen yıl Trabzon'a tur düzenlediklerini ve çok memnun kaldıklarını anlatan Ürdün Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Genel Müdürü Mohammad Qawasmi ise "Seneye de Giresun'a gelmek istiyoruz. 2016'da Giresun'la çok çalışmak isteriz. Çünkü daha önce Karadeniz Bölgesiyle çalıştık memnun olduk. Giresun'un da ne kadar güzel olduğunu öğrendik. Her yıl 400 civarında turist geliyor. Bu yüzden çok çalışmak isteriz. Ürdün'deki insanlara Giresun'u anlatmak istiyoruz" dedi.

Sağlık turizmcisi Orhan Karaca da, Orta Doğu pazarından sağlık turizmi adına yoğun talep aldıklarını belirterek, "Önemli bağlantılar yaptık. Bu talebi de karşılayacağımızı düşüyorum. Bin üzerinde sadece sağlık alanında turist almayı düşüyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber