Ormancılık Kongresi’nde şok iddia

"Altın Dere Vadisi’ne yapay duvar yapıyorlar"   Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 4. Ormancılıkta Sosyo-Ekonomik Sorunlar Kongresi devam ediyor. Osman Turan Kültür Merkezi’nde devam eden kongrede dünyanın nadide doğal parklarından olan Maçka’da

Ormancılık Kongresi’nde şok iddia
"Altın Dere Vadisi’ne yapay duvar yapıyorlar"
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 4. Ormancılıkta Sosyo-Ekonomik Sorunlar Kongresi devam ediyor. Osman Turan Kültür Merkezi’nde devam eden kongrede dünyanın nadide doğal parklarından olan Maçka’daki Sümela Manastırı’nın da içinde bulunduğu Altın Dere Vadisi (Meryemana vadisi) Milli Parkı  gündem oldu.
 
KTÜ Öğretim üyesi Prof Dr Cantürk Gümüş, “Milli parkın güneyindeki turizm tesislerine ulaşım sağlamak için karayolları doğayı hiçe sayarak yol yapıyor” dedi. 
 
Prof Dr. Gümüş, “Karayolları standardında yol yapılmaya çalışıyor. Bu yol yapımı bir çok tehdidi beraberinde getiriyor. Doğal alan yapay duvarlarla ikiye bölünüyor. Özellike yaban hayvanlarının serbestçe dolaşımı önünde engel oluşturuyor. Açıkça bir heyelan alanı da oluyor.  Heyelan tehdidini daha büyük boyuta taşıyacak” diyerek uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber