Ordulu gazeteci eşine böbreğini verdi

ORDU’da yerel gazete sahibi 39 yaşındaki Murat Hekim, şeker hastalığı sonucu böbrek yetmezliği çeken eşi 35 yaşındaki Güfer Hekim’e bir böbreğini verdi. Güfer Hekim'in kan değerinin düşük olması nedeniyle 3 ay önce gerçekleşmeyerek ertelenen operasyon bu

Ordulu gazeteci eşine böbreğini verdi

ORDU’da yerel gazete sahibi 39 yaşındaki Murat Hekim, şeker hastalığı sonucu böbrek yetmezliği çeken eşi 35 yaşındaki Güfer Hekim’e bir böbreğini verdi. Güfer Hekim'in kan değerinin düşük olması nedeniyle 3 ay önce gerçekleşmeyerek ertelenen operasyon bu kez başarılı geçerken çift büyük mutluluk yaşadı.

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde günlük yayımlanan yerel Gazetenin sahibi Murat Hekim’in 10 yıllık eşi, aynı zamanda gazetenin de Yazı İşleri Müdürü olan Güfer Hekim'e 4 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Doktorlar şeker hastalığı sonucu böbrek yetmezliği nedeniyle hafta da üç kez diyalize giren Güfer Hekim'e böbrek nakli yapılmasına karar verdi. 3 ay önce İstanbul’da özel bir hastanenin Organ Nakli Merkezi’ne başvuran çift yapılan tetkiklerin ardından doku uyumu olduğu tespit edilince nakil için hemen harekete geçti. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi'nde diyalize giren Güfer Hekim'in kan değeri düşük çıkınca İstanbul'daki nakil gerçekleşmedi ve ileri bir tarihe ertelendi.

Ordu'da haftada 3 gün 4'er saat diyalize giren Güfer Hekim aynı zamanda ilaç tedavisiyle de kan değerini artırmaya çalıştı. Ordu'da 3 aylık tedavinin başarıyla tamamlanmasının ardından çift nakil için tekrar İstanbul'da özel hastaneye başvurdu. Başarıyla gerçekleşen operasyonda Murat Hekim'den alınan bir böbrek eşi Güfer Hekim'e nakledildi.

HÜZÜN YERİNİ SEVİNCE BIRAKTI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde böbrek yetmezliği nedeniyle yaklaşık 4 yıldır tedavi gördüğünü, son yıllarda böbreğinin iflas etmesi nedeniyle diyalize girmek zorunda kaldığını, eşinden aldığı böbrekle hayata tutunacağını belirten Güfer Hekim, "Diyalize girmeye başlamıştım eşim bana böbreğini vereceğini söyledi. Şaka yapıyor zannetmiştim doktora gittiğimizde niyetinin gerçek olduğunu gördüm.  Böbrek naklini başarıyla hastanede gerçekleştirdik. Çok sevinçli ve mutluyum" dedi.

UMUTLARIMIZ TÜKENMEDİ BİTMEDİ

Hastalığı boyunca eşinin kendisine çok yardımcı olduğunu, onun verdiği böbrekle yeniden hayata tutunacağını da vurgulayan Güfer Hekim şunları söyledi:

"Allah eşimden razı olsun beni çok mutlu etti. Eşim her zaman yanımdaydı, onun sayesinde artık daha da hayata tutunacağım. Bu yolda kendimize bir çizgi çizdik. Allah izin verirse eşimin verdiği böbrekle yeniden hayata tutunacağım. Yaşamak ve yaşatmak adına eşimle birlikte bu yolda bir hedef koyduk. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz." 

EŞİM HAYATA TUTUNACAK

Eşine bir böbreğini veren Murat Hekim ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle eşim hayata tutunacak. 10 yıllık evliyiz ama şeker hastalığı onun 23 yıldır var. Eşim ilk başta böbrek almak istemedi benden. Çok şaşırdı sonra karar verdik. Şimdi çok şükür nakli gerçekleştirdik. Aynı şekilde ben olsaydım eşim hiç düşünmeden böbreğini bana verebilirdi" dedi.

l-001.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler