Ordu'da yaban hayvanları tedavi edildi!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 2015 yılı içerisinde yaralanan ya da bilinçsizce avlanmasına çalışılırken yaralanan 111 yaban hayvanının tedavi edildiğini belirtti.    Kılınçer, 2015 yılı içerisinde en çok yaralı mart

Ordu'da yaban hayvanları tedavi edildi!
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 2015 yılı içerisinde yaralanan ya da bilinçsizce avlanmasına çalışılırken yaralanan 111 yaban hayvanının tedavi edildiğini belirtti. 
 
Kılınçer, 2015 yılı içerisinde en çok yaralı martı tedavisi yapıldığını, onu karacaların takip ettiğini belirtti. Doğada çeşitli sebeplerle yaralı halde bulunan veya bizzat vatandaşlar tarafından getirilen 43 martının rehabilitasyon merkezinde tedavi edildiğini ve doğaya bırakıldığını kaydetti.
 
Ordu yaban hayatında en çok karacaların bulunduğunu ancak bilinçsiz vatandaşlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından karacalara yönelik birçok saldırı olduğunu hatırlatan Kılınçer, vatandaşların karacaları av hayvanı yerine doğanın bir parçası olarak görmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
PUHU KUŞU BİLE VAR
 
Kılınçer, “Ordu’da yaralı martıdan sonra en çok Karaca tedavisi yapılıyor. Bu hayvanlar ya bilinçsiz insanlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından saldırıya uğruyor. Rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edilen karacalar bir süre sonra doğaya bırakılıyor. Ordu’da 2014 yılında 76 adet ile en çok yaralı Karaca tedavisi yapılmıştı. Bu yıl ise 43 adet martı, 23 adet Karaca, 12 adet şahin, 6 adet güvercin, 4 adet puhu kuşu, 3 adet atmaca, 3 adet doğan, 3 adet domuz, 3 adet balaban, 2 saz tavuğu, 1’er adet balıkçıl, çulluk, kokarca, karga, kırlangıç, ergüvan balıkçıl, bıldırcın, sincap ve kuğu tedavisi yapıldı. Tedavisi yapılan bu hayvanlar doğaya salındı” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber