Ordu’da uzmanlardan "sahur" uyarısı

Ordu Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşin Ertuğrul, Ramazan ayında en önemli öğünün sahur olduğuna dikkat çekerek, "Ramazan'da sahur yapılmazsa 21-22 saat boyunca tek öğün ile durmak zorunda kalırız ve buna bağlı olarak gün içerisinde kan şekerimiz düş

Ordu’da uzmanlardan "sahur" uyarısı
Ordu Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşin Ertuğrul, Ramazan ayında en önemli öğünün sahur olduğuna dikkat çekerek, "Ramazan'da sahur yapılmazsa 21-22 saat boyunca tek öğün ile durmak zorunda kalırız ve buna bağlı olarak gün içerisinde kan şekerimiz düşebilir. Kan şekerimiz düştüğü an bayılmalar ve direnç düşüklüğü yaşanabilir" dedi. 
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte beslenme alışkanlıklarında da değişimler yaşandı. Ramazan ayı içerisinde düzenli ve dengeli beslenmede dikkat edilmesi gerekenler konusundan uzmanlardan uyarı geldi. 
Ramazan ayı beslenme alışkanlıklarına dikkat çeken Ordu Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşin Ertuğrul, Ramazan ayı içerisinde vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyardı. Ramazan ayı içerisinde en önemli öğünün sahur olduğunu ve kesinlikle bırakılmaması gerektiğini belirten Ertuğrul, "Ramazan ayı içerisinde en önemli öğünümüz sahur olmalıdır. Ramazan ayında iki ana öğün yapıyoruz ama ara öğünlerinde yapılması gerekiyor. Sahur Ramazan ayında kesinlikle ve kesinlikle atlanılmaması gereken bir öğündür. Eğer Ramazan ayı içerisinde sahuru atlarsak bir gün boyunca öğün sayımızı teke düşürmüş oluruz. Bu hem vücut açısından hem de sağlımız açısından çok tehlikeli bir durumdur. Bu sebeple sahur kesinlikle ve kesinlikle yapılmalıdır. Eğer sahur yapılmazsa 21-22 saat boyunca tek öğün ile durmak zorunda kalırız ve buna bağlı olarak gün içerisinde kan şekerimiz düşebilir ve sonucunda bayılmalar ve direnç düşüklüğü yaşanabilir. Ramazan'da beslenme alışkanlığı durumu en az iki öğün olmalıdır" diye konuştu.
 
"İFTAR VE SAHUR ARASI BOL SIVI TÜKETİN"
Sahur ve iftar arası dikkat edilmesi gerekenlere değinen Dr. Ayşin Ertuğrul, "Sahurda kan şekerini, fazla yükseltmemek gerekiyor. Bu sebeple vatandaşlarımıza sahurda yemeleri için kuru baklagilleri, yumurta gibi ürünleri öneriyoruz. Bunun dışında çay, hamur ve yağlı yiyeceklerden uzak durmaları gerekiyor. İftarla sahur arasında oldukça fazla sıvı tüketilmesi gerekiyor, çünkü uzun süre boyunca tutulan oruç sonrası vücutta su kaybı yaşanıyor, bunu gidermek için sıvı tüketimimizi arttırmak şart oluyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber