Ordu’da işveren büyük fırsat

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürlüğü, işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından biri olan ‘İşbaşı Eğitim Programı’nı uygulamaya başladı. Meslek deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere iş deneyimi kazandırm

Ordu’da işveren büyük fırsat
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürlüğü, işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından biri olan ‘İşbaşı Eğitim Programı’nı uygulamaya başladı. 
Meslek deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere iş deneyimi kazandırmak, işverenlerin işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda karar verme imkanı sağlayacak olan projenin tanıtımı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (OTSO) gerçekleştirildi.
OTSO’nun olağan Meclis toplantısına katılarak proje hakkında bilgiler veren İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, proje sayesinde iş arayan ancak iş tecrübesi olmadığı için iş bulamayan kişilerin iş tecrübesi kazanacağını, işverenlerin ise ihtiyaç duydukları işgücünü eğitim vererek yetiştirme imkanı oluşturacağını belirterek, “Bu proje ile doğru iş ve doğru işçi bulma imkanı oluşacaktır” dedi.
Programdan en az iki sigortalı çalışanı bulunan işveren, dernek, vakıf, meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler ve kamu payının yüzde 50’nin altında olduğu iktisadi teşebbüslerin faydalanabileceğini ifade eden İsa Kaymak, bu işveren ve kurumların İŞKUR’a talepte bulunabileceklerini kaydetti.
 
SGK PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
İşbaşı Eğitim Programı’nın en fazla 160 gün, günde 5-8 saat arasında haftanın 6 günü düzenleneceğini kaydeden Kaymak, “Projeye 15 yaşından büyük olan, Kurumu kaydı olan işsizlerimiz katılabilir. Ön lisans dahil üniversite öğrencisi olanlarda programa katılabilir. Ancak işverenin birinci veya ikinci derece hısım ve eşi olanlar ile, programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programı düzenleyecek olan işverenin çalışanı olan kişiler katılamayacak” dedi.
Kaymak şöyle konuştu: “18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanlardan program sonunda üç ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren primi işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır. 30 yaşından büyüklerin istihdam edilmesi durumunda ise katılımcıların cinsiyetine göre 6 aydan 30 aya kadar sigorta primi İŞKUR tarafından karşılanacaktır.”
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal da söz konusu projenin işverenler açısından bir fırsat olduğunu belirterek, “Devletimizin sağladığı bu fırsatlar işverenler açısından olumlu gelişmelerdir” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler