Ordu’da arıcılıkta hedef büyük

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, Türkiye’nin ilk ve tek arıcılık üretme istasyonu olarak 1994 yılında kurulan kurumun, arıcılık sektöründe önemli bir boşluğu doldurduğunu belirterek, “Sektörün ihtiyaç duyacağı yeni üretim modeller

Ordu’da arıcılıkta hedef büyük
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, Türkiye’nin ilk ve tek arıcılık üretme istasyonu olarak 1994 yılında kurulan kurumun, arıcılık sektöründe önemli bir boşluğu doldurduğunu belirterek, “Sektörün ihtiyaç duyacağı yeni üretim modelleri ve araştırma kapasitesinin geliştirilmesiyle Türkiye’nin, dünyada arıcılık sektörünün merkezi olmasını amaçlıyoruz” dedi. 
Altınordu ilçe merkezine 12 km mesafede Dedeli Mahallesi'nde Ordu-Sivas karayolu üzerindeki 87 dekarlık alanda hizmet veren kurumun arıcılık sektöründe önemli bir boşluğu doldurduklarını belirten Feyzullah Konak, gerçekleştirilen hizmetlerle Türkiye’nin dünya arıcılık sektöründe önemli bir noktaya ulaştığını kaydetti. Konak, “Arıcılıkta verimliliği arttıracak ıslah, arı sağlığı, yetiştirme ve üretim teknikleri ile alet ve ekipmanlar üzerine çalışmalarda bulunan, bünyesindeki araştırma laboratuvarları sayesinde arıcılık sektörüne hizmet eden, apiterapi konusunda ve arı ürünlerinin beslenme-gıda takviyesi olarak kullanım alanlarını artırıcı çalışmalar yapan kurumumuz, şu ana kadar yaptığı araştırma projeleri, eğitimler, üretim faaliyetleri ve danışmanlık hizmetleri ile ülke arıcılığını dünya arıcılığında önemli bir noktaya ulaştırmıştır” diye konuştu.
Türkiye’nin, arcılık sektöründe merkez olması için çaba sarf ettiklerini belirten Konak, “Kurumumuz tarafından hazırlanan TPA çerçevesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ‘Arım Balım Peteğim’ projesi ile sektörün ihtiyaç duyacağı yeni üretim modelleri, analiz metotları, ürün çeşitlendirmeleri ve verimlilik arttırma konularında araştırma kapasitesini geliştirmesi ile Türkiye’nin, dünya’da arıcılık sektörünün merkezi olması amaçlanmıştır” şeklinde konuştu.
 
20 YILDA 4 DEFA İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ
Bu arada Türkiye’nin ilk ve tek Arıcılık Üretme İstasyonu olarak 1994 yılında Ordu’da kurulan Ordu Arcılık Araştırma İstasyonu’nun ismi 20 yılda 4. defa değiştirildi. Ordu Arcılık Araştırma İstasyonu’nun ismi, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü oldu.
Türkiye’nin ilk ve tek Arıcılık Üretme İstasyonu olarak 1994 yılında Ordu’da faaliyete başlayan kurumun ismi 30 Mayıs 1995 tarihinde Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü olarak değiştirildi. 3 Haziran 2011 tarihinde Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne dönüştürülen kurumun ismi 23 Haziran 2015 tarihinde 4. defa değiştirilerek Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber