OR-Gİ'ye ilgi artıyor

Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na gösterilen yoğun talebi karşılamak için sefer sayılarının da artırıldığı bildirildi.   Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıkl

OR-Gİ'ye ilgi artıyor
Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na gösterilen yoğun talebi karşılamak için sefer sayılarının da artırıldığı bildirildi.
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs'ta açılışını yaptığı Ordu-Giresun Havalimanı'nda yoğunluk yaşandığını söyledi.
 
Deniz üzerine inşa edilen havalimanını kullanmak isteyen yolcu sayısının her geçen gün arttığını belirten Balkanlıoğlu, şu ana kadar 100 binin üzerinde vatandaşın havalimanını kullandığını ifade etti.
 
Yolcu sayısının artmasıyla ek seferlerin düzenlendiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "İlk aylarda Türk Hava Yolları tarafından günde 3 sefer yapılıyordu. Şimdi Türk Hava Yolları bir sefer daha ekledi. Aynı zamanda özel bir havayolu şirketi de Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Kasım ayından itibaren seferlere başlıyor. Bu havayolu şirketi de günlük 2 sefer yapacak. Toplamda ise günlük 6 sefer olacak" dedi.
 
Vali Balkanlıoğlu, sefer sayısının, diğer havayolu şirketlerinin havalimanına girmesiyle daha da artmasını beklediklerini vurgulayarak, "Denizdeki havalimanına çok yoğun ilgi var. Uçakların tamamı neredeyse tam dolu geliyor ve tam dolu gidiyor. Doluluk oranı yüzde yüzlere çok yakın" diye konuştu.
 
Daha önce havalimanında yolcu sorunu yaşanıp yaşanmayacağı konusunda endişelerin yaşandığını ancak havalimanının açılmasıyla yolcu sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Balkanlıoğlu, "Bilet fiyatlarının ilk aylara oranla düşmesi de yolcu sayısının artmasını sağladı" ifadesini kullandı.
 
Vali Balkanlıoğlu, kasım ayından itibaren havalimanında gece uçuşlarının, ilerleyen aylarda da uluslararası uçuşların başlayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler