OR-Gİ havalimanı büyüyecek

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ordu Giresun Havaalanı'ndan uçmak için özel iki şirketin kendilerine başvurduğunu açıkladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Devlet

OR-Gİ havalimanı büyüyecek

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ordu Giresun Havaalanı'ndan uçmak için özel iki şirketin kendilerine başvurduğunu açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ordu Giresun Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ordu Giresun Havaalanı'nın yeni açılmış bir havaalanı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, doluluk oranının da oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Şu andaki konumu itibariyle özel şirketlerin dikkatini çeken Ordu-Giresun Havalimanına THY ve Anadolu Jet'in uçuş yaptığı, bunun yanı sıra iki özel şirketin daha uçuş yapmak için kendilerine başvurduğunu belirten Yıldırım, "İstanbul Sabiha Gökçen'e yapılacak uçuşlar için bir problem ve sıkıntı bulunmuyor. Ancak Atatürk Havaalanı'na yapılmak istenen uçuşlar uçuş yoğunluğu nedeniyle biraz zor gözüküyor. Atatürk Havaalanı'na sadece Ordu-Giresun'dan değil dünyanın çok önemli merkezlerinden uçmak için bekleyen firmalar var. Biz uçak şirketlerine Atatürk Havaalanı uçuşları için saat söylüyoruz, ancak şirketler bu saati yolculara uygun olmadığı için kabul etmiyor. Günde bin 500 uçağın iniş yaptığı havaalanında yoğunluk nedeniyle yeni uçuş koymak kolay olmuyor. 2018'de 3. Havaalanının açılmasıyla bu sorun ortadan kalkacaktır" dedi.

ILS YETERLİ, VOR CİHAZINA GEREK YOK

Ordu Giresun Havaalanı'nda önemli alt yapı eksikliklerinin tamamlandığına dikkat çeken Genel Müdürü Yıldırım, ILS (Aletli İniş sistemi) cihazının iki aylık testlerin ardından tam olarak hizmete girdiğini ve sıkıntı olmadan çalıştığını belirtti. VOR cihazından ise etkin verim alınamadığını dile getiren Yıldırım, "VOR cihazı elzem olan bir cihaz olmadığı gibi uçakların inişi için özel olarak sağlanan bir cihaz değil. Uçakların manyetik olarak takip edebileceği yollar var. Bu yolların ölçülmesinde kullanılan seyrüsefer yardımcısı olan bir cihaz. Biz bunu denedik Ordu'da. Bu elektromanyetik bir cihaz olduğu için mesela denizden gemiler geçiyor, dağlardan tepelerden yansıma yapan binalar bulunuyor. Dolayısıyla biz bunu burada denedik ancak etkin bir verim alamadık. Bu da çok önemli değil. ILS cihazı yeterlidir" diye konuştu.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANININ TEMELİ 2016'DA ATILABİLİR

Türkiye'de deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanının Rize-Artvin Havalimanı Projesi olduğunu ifade eden Yıldırım, proje çalışmalarının hızla sürdüğünü, en son olarak sondaj ve etüt çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde inşaatı başlayacak ve hızlı bir şekilde bölge halkının hizmetine sunulacak" dedi.

OR-Gİ havalimanı büyüyecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler