Of'ta küfürlü konuşmaya savaş açtılar

Haber61 – Haber Servisi - Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinde yapılan programa Of Kaymakam Vekili Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,

Of'ta küfürlü konuşmaya savaş açtılar

Haber61 – Haber Servisi - Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinde yapılan programa Of Kaymakam Vekili Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Daire Amirleri, Banka ve Okul Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Of Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kasap’ın tanıtımını yaptığı toplantıda. Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu katılımcılara projenin içeriği ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Ailenin önemine değinen Kabahasanoğlu; “Aile bizim en önemli, en değerli sosyal kurumumuzdur. Aile ile ilgili doğabilecek sorunlar hayatımızın bütün alanlarını etkiliyor. Onun için kayıplarımızı geri kazanmamız önemlidir. Bu nedenle projemizin hedef kitlelerinin başında aile geliyor. Maalesef Dil konusunda çevremizde yaşadığımız olumsuzluklar hepimizin malumudur. Bunu yok sayamayız. Kısaca toplumun bütün kesimlerinde bir farkındalık oluşturmak amacındayız” dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı konuşmada; “Ülkemiz düne göre önemli mesafeler kaydetti. Maalesef bölgemizde kaba konuşma, argo ve kötü söz her geçen gün yaygınlaşıyor. O anlamda bu proje çok önemsiyorum. Bu projeyi ortaya koyan, çalışan ve yürüten herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Projeyle alakalı bize düşen her türlü katkıyı vermeye hazırız. Ben inanıyorum ki yüreğinde merhamet taşıyan herkes bu projeyi önemseyecek ve buna katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Proje ile ilgili düşüncelerini aktaran Of Kaymakam Vekili Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç; “Of Kaymakamımız Eren beyin bu projeyi ne kadar çok önemediğini biliyorum. Toplantıya katılmayı da çok istiyordu. Aniden işi çıkması nedeniyle toplantıya katılamadı. Toplantının önemini anlatınca özellikle katılmak istedim. Şimdi görüyorum ki iyi ki katılmışım. Çok özenle seçilmiş ve düşünülmüş bir proje. Hayrat Kaymakamlığına ilk atandığımda insanların kaba ve argolu konuşmaları konusunda çok şaşırmıştım. Nükte ve güldürü kültürümüzde kötü sözler yer almamalıdır. Dilimizi yabancı dillerin olumsuz etkilerinden korumalıyız. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Hayrat’ımızda da bu projeyle ilgili neler yapabileceğimizi, nasıl uygulayabileceğimizi konuşacağız” diye konuştu.

Proje kapsamında ilk, orta ve liseler arasında slogan yarışması yapıldı. Yapılan slogan yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler Of Belediye Başkanlığı tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. Üçüncü olan öğrencilere ödüllerini Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu takdim ederken, İkinci olan öğrencilere ödüllerini Of Garnizon Komutanı Onur Yakan, birinci olan öğrencilere de ödüllerini ise Of Kaymakam Vekili Tuğba Genç verdi.

dsc05175.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler