Of'ta Başkanlık için yürüdüler

Dik dur eğilme Oflular seninle

Of'ta Başkanlık için yürüdüler

Ak Parti Trabzon'da başkanlık sistemi için yürüdü...

Ak Parti Of İlçe teşkilatının düzenlediği başkanlık sisteminin istendiği yürütüş Of İlçe Teşkilat binasından başladı, belediye binasına kadar sürdü. "Dik dur eğilme" "Başkan Tayyip Erdoğan" "Milletin adamı Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı.

Belediye önünde açıklama yapan Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, " Neden mi başkanlık? Menderesler asılmasın, 28 Şubatlar asılmasın diye..." dedi.

"Bu kutlu yürüyüşe hazırız" diyen Terzioğlu, "Yeni Anayasa, başkanlık sistemi bizim için olmazsa olmazımızdır" şeklinde seslendi.

Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu konuşmasında şunları kaydetti;

Ak Parti kuruluş tarihi olan 14 Mayız 2001’de kamuoyuna açıkladığı parti programında; Türkiye’yi mevcut ‘yamalı bohçaya’ dönmüş vesayetçi, antidemokratik, çağdışı anayasadan kurtaracağını taahhüt etmişti. 
İşte şimdi, Ak Parti son bir yıldır bu sözünü yerine getirmek için, özgürlükçü tün toplumun ihtiyaçlarına cevap veren, demokratik  hukuk devleti ilkesine ve demokratik ülkelerin standartlarına uygun; toplum ile devlet arasında yeni bir ‘toplum sözleşmesi’ kurmayı hedefleyen , tümüyle yeni bir anayasa hazırlığı içerisindedir.
Niçin? Menderesler asılmasın! 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın diye!

Yeni anayasa, çağdaş demokrasi anlayışı yansıtan, toplumun tüm kesimlerini tartışarak katkı koyduğu, her türlü vesayetçi anlayış ve kurumlardan arındırılmış, Türkiye’nin tarih, kültür ve sosyal dokusu ile uyumlu bir anayasa olacaktır. Bu anayasa millete karşı devletin tarafında konumlanan bir mantıkta değil, her durumda, her şartta milletin hak ve özgürlüklerinin yanında duran bir anlayışta olacaktır. İsteyen ordu içindeki 3-5 cuntacı gayri milli subay, kafasına göre darbe yapamacaktır!

Yapılan kamuoyu araştırmaları da toplumumuzun her kesiminin her yaş grubunun her meslek gruplarından insanların ve her siyasi görüş sahiplerinin ‘yeni anayasa’ talebine çok büyük oradan destek verdiğini göstermektedir. Türkiye ilk kez önüne gelen ‘sivil anayasa’ yapma imkanını, elinden kaçırmayacak, tarihin bu önemli dönüm noktasında 12 Eylül cuntacılarının millete dikte ettiği bu antidemokratik anayasadan kurtulacaktır.

Mutlaka yeni anayasa ve başkanlık sistemi için ABD, Fransa, İngiltere ya da Rusya’ya ihtiyacımız yok. Biz ‘yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ anlayışıyla bin yıllık devlet geleneğimizle yerli ve milli bir anayasayı pekala yapabiliriz.

Yeni anayasa talebimizin yanında, özellikle 2007 yılında yapılan referandum sonucunda Cumhurbaşkanını halkın seçmesi uygulamasının başlamasıyla birlikte sistem sorunu belirginleşmiş ve ertelenemez bir hal almıştır.

Mevcut sistemin yetki, görev ve sorumluluk paylaşımında pek çok muğlaklıklar barındırması, siyasal sistemin yeniden düzenlenmesini zorunlu hale getirmiştir.

Ak Parti 2002 yılından bu yana yaptığı hizmetlerle milletimizin kalbinde ve tarih önünde tekrarı imkansız başarılara imza attı. Şimdi bunu ‘sivil anayasa ve başkanlık sistemi’ ile taçlandıracaktır. Tarih korkakları statükocuları ‘ne gerek varcıları’ hatırlamaz.

Haber: Tolga Şahin​

 









HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber