Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu'ndan Atatürk'e saldırıya tepki

Başkan Sarıalioğlu: "Başaramayacaklar. Bizi böyle basit ucuz ve kalleşçe hesaplarla fitneye fesata düşüremeyecekler."

Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu'ndan Atatürk'e saldırıya tepki
Haber61/ Haber Merkezi - Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of'taki bazı okullarda Atatürk büstlerine yapılan saldırı hakkında açıklama yaparak, olayın Of'a mal edilmemesi gerektiğini söyledi. 

Haber61'e açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu, yaşanan çirkin olay karşısında üzüntüsünü dile getirerek şunları söyledi: "İlgililer hakkında gerekli soruşturma yapılıyor. Kamera kayıtları inceleniyor. Suçlu veya suçlular mutlaka bulunacak. Bunun Of'a mal edilmesi doğru değil. Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü hep beraber coşkuyla kutladığımız bu günde yapılan saldırı hepimizi üzdü. İlgililer hemen temizlik çalışması yaptı fakat bunu hazırlayanlar daha erken davranıp basına servis etmeyi başarmışlar. Zaten 29 Ekim olması, özellikle Trabzon ve Trabzon'un en hassas ilçesi olan Of'un seçilmesi manidar. Bunu hazırlayanlar ve bunu medyaya servis edenler onu hazırlayanlardan daha aşağılık bir hareket tarzı ortaya koymuşlar. Başaramayacaklar."

"OF TARİHTE KENDİNİ İSPATLADI, BİR DAHA İSPATLAMAYA İHTİYACI YOK"

Saldırıyı yapanların amacına ulaşamayacağının altını çizen Başkan Sarıalioğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bizi böyle basit ucuz ve kalleşçe hesaplarla fitneye fesata düşüremeyecekler. Of tarihinde Trabzon'un fethedilip müslümanlaştırıldığı tarihten itibaren her dönemde kahramanlıklarıyla devletine, milletine, atasına, bayrağına ve ezanına bağlılığıyla kendini ispatlamıştır. Of'un kendisini tekrar ispatlamaya ihtiyacı yoktur. Rus işgali sırasında Of'un göstermiş olduğu direniş, Çanakkale savaşındaki kahramanlıklar, Kurtuluş Savaşı'ndaki kahraman Oflular, milli mücadelede Müdafaii Hukuk Cemiyetlerinin kurulmasında, Erzurum Kongresinde ve bu mücadelenin her safhasında ve Cumhuriyetin kurulmasında Mustafa Kemal'in ve onun silah arkadaşlarının yanında yer almış ve bu Cumhuriyeti hep birlikte kurmuş ve bizlere emanet etmişlerdir. Bu emanetin sorumluluğunu çok iyi biliyoruz ve bu emaneti yaşatmak için kendimizi feda etmekten gözümüzü asla kırpmayız. Bu böyle bilinsin. Böyle basit hesaplara girişenler de bu aşağılık hareketleriyle hiçbir neticeye varamayacaklarını da iyi bilsinler. Öncelikle Of'umuz sonra Trabzonumuz ve bütün ülkemizin, Türkiye'nin Cumhuriyet bayramını kutluyorum. Nice Cumhuriyet bayramları diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler