Muharrem Usta’nın iftar yemeği Trabzon’da iki medya patronunu kapıştırdı

Ali Öztürk’ün yazısına Hasan Kurt’tan böyle cevap geldi;

Muharrem Usta’nın iftar yemeği Trabzon’da iki medya patronunu kapıştırdı
Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta geçtiğimiz günlerde Mavi Saray Gemisi’nde iftar yemeği düzenledi. Bu iftar programı sonra çeşitli yansımaları oldu. Bu yansımalardan en dikkat çekicisi ise Günebakış Gazetesi sahibi Ali Öztürk’ün köşesine yazdıkları ve ardından ona cevap veren Kuzey Ekspres Gazetesi sahibi Hasan Kurt’un yazdıkları oldu. 

Ali Öztürk yemeğe katılmayanları “Muharrem Usta’dan nemalanmayanlar” olarak yorumlaması Hasan Kurt’u çileden çıkardı. Kurt yazısında sert eleştiriler yaparken bir de Usta’nın rakibi Celil Hekimoğlu’nun sözlerine de yer verdi. Hekimoğlu Ali Öztürk hakkında, “Muharrem Usta ile birlikte seçime girdiğimizde bana, ‘Ali Öztürk’ün gazetesini koru demişti’ demekki bu koruma işi devam ediyor” diyerek bu söylemlerini kaleme aldı.

İŞTE HASAN KURT’UN O YAZISI

Günebakış Gazetesi patronu, başyazarı, genel yayın müdürü Ali Öztürk, TS Başkanı Muharrem Usta’nın, ‘Mavi Marmara’ pardon Mavi Saray teknesinde verdiği iftar yemeği üzerine bir değerlendirme yaptı…
Ali bey yazısında yemeğe katılmayanları sınıflandırırken, ‘çoğu eski yönetici ve Trabzonspor’dan nemalanarak hayat süren ve kendini çok önemseyen grup yoktu. Usta’dan beklentisi olup beklentilerini bulamayanlar da….’ İfadesini kullandı…
Bununla da yetinmedi, Muharrem Usta’nın, bugüne kadar hiçbir kulüp başkanının karşı karşıya kalmadığı haksızlığa muhatap olduğunu, o birilerinin Usta’ya savaş ilan ettiğini, üçüncü ayda yapılan Divan toplantısında, Divan Kurulu başkanının yeni bir kongreden bahsettiğini, Hacıosmanoğlu’nu başkan seçenlerin siyasi gerekçelerle Usta’nın karşısına geçtiklerini ve bu kişilerin Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında Celil Hekimoğlu etrafında toplandıklarını ileri sürdü…
Ali hızını alamadı ve “Maddi ve manevi olarak Trabzonspor’dan beslenenler, bugün Trabzonspor’un düştüğü durum karşısında ‘küçük olsun benim olsun’ diyenler, Muharrem Usta’nın başarısından endişe etmektedirler. Trabzonspor Yönetimi’nin karşısında bugün demokrat olmayan, siyasallaşmış ve Trabzonspor’u babalarının mirası ve oyuncakları gibi algılayan bir güruh oluştu. Trabzonspor tablosuna bugün hangi pencereden bakarsanız bakınız bu gerçekle yüzleşeceksiniz” dedi…
***
Ali’nin yazdıklarına cevap vermek bize düşmez. Ancak, 60 yılı aşkın süredir bu kentin sokaklarını arşınlayan, 40 yıldır yazıp çizen, bu kentte gazetecilik yapan biri olarak bizim de söyleyecek sözümüz olmalı…
Bu kentte yaşayan insanları aydınlatma sorumluluğumuz var!
***
Celil Hekimoğlu, Ali Özbak’ın cenazesinde Öztürk’ün yazdıklarını eleştirirken, “Recep Tayyip Erdoğan düşmanları benim etrafımda birleşmiş. Bu ne adi bir söylem! Muharrem’i göklere çıkarmasını, korumasını, ona yağ çekmesini normal karşılıyorum. Muharrem ile birlikte olduğumuz dönemde, gazetelere ilan veriyorduk. Sayın Muharrem Usta, ‘Ali Öztürk’e daha fazla para ver, onu koru’ demişti… Bu koruma ve kollama işi demek ki karşılıklı olarak devam ediyor” dedi.
Trabzonspor’dan nemalanarak hayatlarını sürdüren yöneticiler kimler?
Ali bey burada şark kurnazlığı yaparak isim vermedi ama Akçaabat’taki kumcuyu tarif etti!
Önce Muharrem Usta’yı destekleyen ve oy verenlere bakalım; Merhum Ali Özbak, Nevzat Şakar, Recep Denizeri, Erol Tuna, Yusuf Ziya Yılmaz, Faruk Özak ve ekibi, Özkan Sümer tarafsız kalmış olsa da ekibi ağırlıklı olarak Muharrem Usta’yı destekledi… Derin Trabzonspor dedikleri kesimin büyük bir ekseriyeti Usta’dan yana idi… Belediye Başkanları, AKP’lilerin büyük çoğunluğu ve Bakan Süleyman Soylu gibi…
Celil Hekimoğlu’nu destekleyenler; Faruk Kanca, Davut İlik, amatör spor kulüpleri, taban birlikleri, TS Başkanının Trabzon’dan olmasını isteyenler. Bekir Bülbüloğlu, Balabanlar, Hüseyin Örs, Süleyman Atal, Hikmet Onur, Hayrettin Hacısalihoğlu vs…
Bu tabloya bakıldığında Ali Öztürk’ün söylediği gibi kongrede siyasi bir yarış yaşanmadı. Yaşansaydı, Faruklar, Davutlar bir tarafta, Sümerler, Özbaklar, Şakarlar karşı tarafta olmazdı! Yerleri değişirdi!
***
Trabzonspor’dan rant elde etmeye gelince;
Trabzonspor, Trabzon’da bir rant kapısı olduğu doğrudur. Kulüpte 300’e yakın insan maaş alıyor… Bu olayda işi yönetenler düzeyine çekip birilerini rantçı göstermek doğru değildir…
Emekli maaşı ile geçinen Hayrettin mi, servetini yiyen Hikmet Onur mu, Bekir Bülbüloğlu mu ve diğerleri mi Trabzonspor’dan rant elde etti? Trabzonspor’dan beklentisi olanlar kimler? Birilerini överken başkaları zan altında bırakmak doğru değil.  
Trabzonspor’un MHP’li delegelerinin hemen hemen tamamı, CHP’lilerin de yarısı Celil’e oy vermiş olabilir.  Trabzonspor kongresinde siyasi tercihler öne çıksaydı Muharrem Usta seçim kazanamazdı.
Farklı siyasi görüşten binlerce üyesi, milyonlarca taraftarı olan bir kulübün başkanının, eleştirilmesi normaldir… Ve ayrıca Trabzonspor Başkanı Usta’ya seçildiği günden bugüne ciddi bir eleştiri de gelmemiştir.
Muharrem Usta, hiçbir dönem bugünkü gibi haksızlıkla karşı karşıya kalmamış!
2000’li yılların başı, 2011-12 sezonu ne tez unutuldu?
Trabzonspor yönetimi ahenk içinde çalışmadığı söyleniyor. Yöneticiler arasında çekişme, küskünlük; başkanla bazı yöneticilerin anlaşamamazlıkları biliniyor. Bazı yöneticiler köşelerine çekilmiş… Divan Başkanının ‘kongreye gidilsin’ söylemini bu açıdan değerlendirmek gerekir. Bu söylemi, Usta’ya karşı bir eylem olarak nitelendirmek doğru değildir.
**
Birileri; Trabzonspor’un ve başkan Usta’nın başarısını çekemiyorlarmış, Trabzonspor oyuncağının ellerinden gideceğinden endişe ediyorlarmış…
20 binin üzerinde üyesi olan 8 bin kişinin oy kullandığı bir kulüpte, yönetimleri 3- 5 kişi tayin ediyorsa o 3- 5 kişiye helal olsun!Ali bey, Trabzonspor’u herhalde Ensar Derneği ile karıştırıyor!
Ve son söz olarak; Ali Öztürk, Muharrem Usta’yı öveyim, destekleyeyim, birilerini toplumun önüne atayım derken kaybolmaya yüz tutan inandırıcılığını dibe vurdurdu…
NOT: Ali Beyin gazetesi başkanın iftar yemeğine katılan gazeteleri yazarken Kuzey Ekspres’i karşı cephede gösterdi. Ama bu satırların yazarı ve gazetenin spor müdürü o yemekte idi. 
Ali ÖZTÜRK ne yazmıştı; 
Trabzonspor’un iftar yemeği ve Usta’nın muhalifleri

Trabzonspor’un Mavi Saray Gemisi’nde verdiği iftar yemeğine katıldık. Başkan Muharrem Usta, yemek sonrası gemide bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıdaki söylemlere geçmeden önce gemide gördüğümüz tabloyu özetlemek istiyoruz.
***
Trabzonspor yemeğinde eski yöneticilerden efsane kadroya ve en önemlisi delegasyona büyük katılım vardı. Hattâ ayakta kalanlar oldu. Ancak bu arada çoğu eski yönetici ve Trabzonspor’dan nemalanarak hayat süren ve kendini çok önemseyen (!)  grup yoktu… Muharrem Usta’dan beklentisi olup beklentilerini bulamayanlar da yoktu... Trabzonspor’u meselesi... sevinci… üzüntüsü  olmaktan çıkarıp yerine zaptedilemeyen nefislerini koyanlar yoktu.
***
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bugüne kadar hiçbir kulüp başkanının karşı karşıya kalmadığı bir haksızlığın muhatabı… İbrahim Hacıosmanoğlu’nu başkan seçerek Trabzonspor üzerinden Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj vermek isteyenler Muharrem Usta’ya savaş ilan etmiş durumda. Hiçbir kulüp başkanı  hak etmediği bu denli bir haksızlığa uğramadı. Başkanlara yönelik eleştiriler, kurulan ve başarısız olan takımlardan sonra yapıldı. Usta’ya düşmanlık ise seçimi kazandığı gün başladı. Usta’ya hiç süre tanınmadı. Kulübe sağlayabileceği ekonomik faydalara hiç bakılmadı. Bir ay bile sabır gösterilmedi. Kuracağı kadro bile beklenmedi. Daha üçüncü ayda yapılan divan toplantısında ve üstelik divan kurulu başkanı yeni bir kongreden bahsedebildi.
3,5 yıl önce ‘Muharrem Usta seçilmesin’ gerekçesiyle İbrahim Hacıosmanoğlu’nu başkan seçenler, yine siyasi gerekçeyle Muharrem Usta’nın karşısına geçti. Bu kez Celil Hekimoğlu’nun arkasına dizilerek ve kaybettikleri kongrenin öfkesinde boğularak… Birinci meseleleri asla Trabzonspor olmayan bu grup acaba Usta’ya neden hiç şans tanımadan düşman kesildi? Aklımıza iki ihtimal geliyor. Şimdi bu iki ihtimali kaydedip sonra analiz yapacağız.
1) Muharrem Usta’nın başkanlığında Trabzonspor üzerinden Tayyip Erdoğan’la kavga edemeyecekler.
2) “Muharrem Usta başarırsa oyuncakları zannettikleri  Trabzonsporu kaybedecekler. Oyuncakları ellerinden alınmış olacak. ”
Birinci şıkkı ele alalım… İbrahim Hacıosmanoğlu kadar bu kulübü  Tayyip Erdoğan’ın kucağına hiçbir başkan taşımaz. Muharrem Usta makul olan bir ilişkiden yanadır. Öyle de davranmaktadır. Öyleyse bunların rahatsızlıkları nedendir? Rahatsızlar zira ara sıra da olsa siyasi emelleri uğruna kullandıkları Trabzonspor gibi bir gücü bir daha kullanamayacaklar. Trabzonspor sayesinde elde ettikleri kimlikleri sıradanlaşıp önemsizleşecek. Böyle bir tabloda, kulübü esas kimin siyasallaştırdığı sorgulanmalıdır. Tayyip Erdoğan düşmanlığında ve Celil Hekimoğlu etrafında toplananlar mı siyasi davranıyor yoksa kulübün ekonomik sorunlarının çözümü için Tayyip Erdoğan’a ve kimseye düşmanlık etmeyen bir başkan mı?
İki kongrede de Tayyip Erdoğan müdahalesi vehmederek tavır belirleyenler bu kulübü siyasallaştıranların ta kendileridir. Siyasi duruşları, öfke ve sevinçleri Trabzonspor’dan önce gelmektedir.
İkinci şıkka gelince… Bu tezi önemsiyoruz. Maddi ve manevi olarak yıllar yılı Trabzonspor’dan beslenenler… Bugün Trabzonspor’un düştüğü durum karşısında ‘küçük olsun benim olsun’ diyenler Muharrem Usta’nın başarısından endişe etmektedir. Dikkat ediniz, başarısızlıktan değil, başarıdan yana endişeliler!.. Öncelikli meseleleri Trabzonspor olmayınca… Perişan edilen, yerlerde sürünen bir takımı kurtarmak isteyen bir başkan ve yönetimine sabır göstermeyenler aynı zamanda demokrat da değiller. Trabzonspor tabanının seçtiği bir başkan ve yönetim karşısında daha ilk günden muhalefete giriştiler.
Onların muhalefeti artık Muharrem Usta değil  Trabzonspor’a... Onların muhalefeti kendi siyasi çizgilerinin karşıtlığı… Trabzonspor Yönetimi’nin karşısında bugün demokrat olmayan, siyasallaşmış ve Trabzonspor’u babalarının mirası ve oyuncakları gibi algılayan bir güruh oluştu. Önce Usta’ya muhalefetin tespiti doğru yapılmalı ki bu güruhla mücadelenin yöntemi de ona göre doğru belirlensin.
Trabzonspor tablosuna bugün hangi pencereden bakarsanız bakınız bu gerçekle yüzleşeceksiniz.
Eski yöneticilerimiz alınmasın. İflah olmaz o malum ekibi yazdık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler