Miniklerden muhteşem sergi

KAFEM bünyesinde kurs alan minik öğrencilerden muhteşem sergi...

Miniklerden muhteşem sergi

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KAFEM), sadece bir müzik derneği olarak değil çeşitli aktivitelerle de adından söz ettiren bir dernek olarak örnek teşkil ediyor.

Bünyesinde Türk Halk ve Türk Sanat Müziğinin yanı sıra, Halkoyunları birimini de barındıran KAFEM Derneği,  hemen hemen her derneğin temel kursları olan saz, keman, piyano ve gitar kurslarının yanı sıra resim, işaret dili ve tiyatro çalışmalarına da öncülük tanıyor.

Dernek bünyesinde kurs alan 7-10 yaş grubu öğrencilerin yapmış oldukları resimler açılış günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Pastel boya çalışmalarından oluşan 85 eser büyük beğeni topladı. Öğretmen Emine Önder nezaretinde 3 ay gibi kısa bir sürede çalışan miniklerin resimleri görülmeye değerdi. Önder, çocuklara sadece resim tekniğini öğrettiğini belirterek “Kesinlikle yapmış oldukları resimlere müdahalem olmadı. Yönlendirdim ve temayı verdim. Onlarda hayal güçlerini kullanarak bu eserleri meydana getirdiler. Çok yetenekliler. Zaten hayal güçleri oldukça geniş olduğundan dolayı küçük yaş grubu ile çalışmayı tercih ettim ve çok ta keyif aldım” diye konuştu.   



KAFEM Başkanı Ali Adanur da yaptığı açıklamada, yıllar öncesinde yola çıktıklarında bir aile ortamı oluşturacaklarını ve bünyelerine katılan herkesin de bundan mutluluk duyacağını ifade ederek şunları söyledi:

 “Gelinen sürece baktığımızda stratejimiz tuttu. Çok güzel bir aile ortamı oluşturduk. Buraya uğramadan evimize gitmiyoruz, çünkü burası da neticede bizim bir evimiz. Esra Hasanbaşoğlu arkadaşımız işaret dili eğitimi kursu gördü. Bize öğretmesini istedik, sağ olsun kırmadı. Arkadaşımız Zeki Kamber’den tiyatro eğitimi aldık. Burada tiyatro çalışması yaptık. Melek Kum hocamızdan horon ve zeybek eğitimi aldık. Yavuz hocamızla, Recep Hocamızla çok güzel çalışmalar yaptık. Zaten branşlarında hepside oldukça başarılı ve yetenekli. Belki yarın yabancı dil ve diksiyon kursları alacağız. Neden olmasın? Açılışta gördünüz; Miniklerimiz resim konusunda ne kadar da başarılı. Resim kurslarımız da diğer kurslarımız gibi bundan sonra da devam edecek. Bunun yanında koro çalışmalarımıza başladık. Yani bu yıl yine dolu dolu bir sezon geçireceğiz. Bunun yanında elbette çeşitli sürprizlerimiz de olacak.”



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler