Mahkemede Trabzon'daki o davada kararı verdi

Trabzon'da, 2013 yılında dönemin Arsin İlçe Kaymakamı Salih Altun'un, Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı telefon konuşmalarının yasa dışı kaydedildiği ve başka kişilere de dinletildiği iddiasıyla haklarında soruşturma açılan dönemin ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin

Mahkemede Trabzon'daki o davada kararı verdi
Trabzon'da, 2013 yılında dönemin Arsin İlçe Kaymakamı Salih Altun'un, Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı telefon konuşmalarının yasa dışı kaydedildiği ve başka kişilere de dinletildiği iddiasıyla haklarında soruşturma açılan dönemin ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Cörüt ile  3 polis memuru hakkında beraat kararı çıktı.
 
 Emniyet Müdürü Hüseyin Cörüt ile 3 polis memuru hakkında hazırlanan iddianamede “Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme “ suçundan TCK’nın 132/2, 53/1 maddeleri uyarınca 2 ila  5 yıl arası istenirken  Trabzon 2 Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada haklarında beraat kararı çıktı.
 
 Sanıklardan Hüseyin Cörüt, mahkemedeki savunmasında, üzerine atılan suçlamayı kabul etmeyerek“ müsnet suçu kabul etmiyorum. Ben belirtildiği gibi haberleşme gizliliğini alenen ifşa etmiş değilim. 2006 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yönelge doğrultusunda santral bu konuşmayı  otomatik kayıt altına almıştır. Bizde bu kaydı silinmesine ve santralin arızalanmasına karşı tedbir açısından dökümünü yaptık arşive kaldırdık” dedi.
 
 Diğer polis memurları da üzerlerine atılan suçlamayı kabul etmezken mahkeme hakimi,  Emniyet Müdürü Hüseyin Cörüt ile 3 polis memuru hakkında “Beraat” kararı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler