Madımak kurbanları anıldı

Sivas olaylarında hayatını kaybeden 37 kişi, törenlerle anıldı. Önce il protokolü, Eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı. Burada bir konuşma yapan Sivas Valisi Alim Barut, Madımak katliamının bu topraklarda yaşanmış en kar

Madımak kurbanları anıldı

Sivas olaylarında hayatını kaybeden 37 kişi, törenlerle anıldı.

 
Önce il protokolü, Eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı. Burada bir konuşma yapan Sivas Valisi Alim Barut, Madımak katliamının bu topraklarda yaşanmış en kara günlerden biri olduğunu söyledi. Barut, "Bu topraklar asırlarca kardeşçe yaşayan insanların ayrı gayrı yapmak için düzenlenen oyun üstüne oyun denemeleri kardeşi kardeşe düşman etme girişimleri ayırmadan bölmeden hükmetmek imkansız olduğu için yapılmaktadır. Farklılıkların derinleştirilerek husumet doğacak ortam oluşturmak amaçlanmaktadır. 2 Temmuz 1993 öncede sonrasında hoşgörülü bir arada yaşayan Sivaslılar kan ve gözyaşına mahkum edilmesini nefretle lanetle kınıyorum" dedi.
 
BAYAN KILIÇDAROĞLU DA KATILDI
 
Daha sonra ise aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin de olduğu kalabalık yürüyüş düzenledi. Eski Madımak Oteli önünde sona eren yürüyüşün ardından burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Olaylarda babası şair Metin Altıok’u kaybeden CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da 22 yıl sonra ilk defa Sivas’a gelerek Madımak Oteli önüne karanfil bıraktı. Altıok, "22 yıl buraya gelmeyi beceremedim. Duygusal olarak benim için zor bir şeydi. 22 yıl sonra ilk kez şimdi başka bir sorumlulukla burada olmak istedim. Duygularımı anlatmak çok zor, söyleyecek çok da bir şey yok. Söylenmesi gerekenler 22 yıldır söylenmedi, yapılması gerekenler 22 yıldır yapılmadı. Bize de 22 yıl sonra burada ailelerimizle, kol kola, yan yana mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğimizi haykırmak düştü. Davamız zaman aşımına uğradığı zaman ‘hayırlı olsun’ diyenler utanmadılar. Biz onların yerine de utanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber