Maçka’nın iki Boztepe’si olacak

Maçka’nın girişinde bulunan 26 dönümlük mesire alanı Maçka Belediyesi’ne tahsis edildi.

Maçka’nın iki Boztepe’si olacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın ilçenin girişindeki yamaçta bulunan 26 dönümlük mesire alanının belediyeye devri ile ilgili Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu aradı. Üst düzey bürokratlarla toplantı halinde olan Bakan Eroğlu, herkesin huzurunda tahsis dosyasını imzaladığını açıkladı. Başkan Koçhan hem Milletvekili Köseoğlu’na hem de Bakan Eroğlu’na teşekkür etti.

Maçka Belediyesi’ni ziyaret eden Milletvekili Köseoğlu, Koçhan’ın daha önce de talepte bulundukları Orman Bakanlığı’na ait 26 dönümlük mesire alanının belediyeye tahsis edilmesiyle ilgili dosyayı sundu. Bunun üzerine Milletvekili Köseoğlu, dosyayı inceleyerek Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu aradı.



Milletvekili Köseoğlu, “Sayın Bakanım daha önce bu mesire alanının Maçka Belediyesi’ne tahsisi ilgili bir dosya sunmuştuk ama dönüş olmadı. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz” dedi. Üst düzey bürokratlarıyla birlikte toplantı halinde olan Bakan Eroğlu, Milletvekili Köseoğlu’nun araması üzerine toplantıyı böldü ve dosyayı istedi. Telefonun hoparlörünü de açan Bakan Eroğlu, “Burada bürokrat arkadaşlarımızla toplantı halindeyiz. Bütün arkadaşlarımızın selamı var. Dosyayı şimdi istedim, imzalayıp göndereceğiz. Maçka’mıza hayırlı olsun” şeklinde cevap verdi.



MAÇKA’NIN İKİ BOZTEPESİ OLACAK

Gelişme üzerine Milletvekili Köseoğlu ve Bakan Eroğlu’na teşekkür eden Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Bizim açımızdan hem güvenlik açısından önemli hem de Maçka’yı kuşbakışı gören bir nokta. Toplamda 26 dönümlük bir mesire alanı ve Orman Bakanlığı’na aitti. Daha önce tahsisle ilgili başvuru yapmıştık ancak gelişme olmamıştı. Milletvekilimiz Ayşe Sula Köseoğlu hanım yanımızda aradı ve Bakanımız Veysel Eroğlu da müjdeyi verdi. Milletvekilimiz ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bize tahsis edilecek olan bu alan Maçka’nın üç vadisini de gören bir alan. Buraya kamelyalar, kır gazinosu ve seyir terasları yapacağız. Maçka’nın Boztepesi olarak Bayraktepe’de bir proje yapıyorduk, bu da ikincisi olacak. Yani Maçka’nın iki ayrı Boztepe’si olacak. Düğün salonumuzu da yıkıp yapacağız. Belki şu anda değil ama ilerleyen yıllarda imkan da olursa bu iki Boztepemizi teleferikle birbirine bağlayıp Maçka’yı tepeden seyretme imkanına sahip olacağız. Hedefimiz budur” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler