Lab Expo 2016 Trabzon'da yapılıyor

"Uluslararası Katılımlı Kongre ve Lab Expo 2016" Trabzon'da başladı.

Lab Expo 2016 Trabzon'da yapılıyor
Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından düzenlenen "Uluslararası Katılımlı Kongre ve Lab Expo 2016" Trabzon'da bir otelde başladı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Uluslararası Katılımlı Kongre ve Lab Expo 2016 Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan, açılışta yaptığı konuşmada, kongredeki hedefin klinik biyokimya alanındaki gelişmeleri meslektaşlara iletmek olduğunu belirtti. 

KBUD'un 1999 yılında kurulduğunu ve derneğin temel amacının klinik biyokimyanın gelişmesine katkı sağlamak ve klinik biyokimya alanında yapılan çalışmaları desteklemek olduğunu vurgulayan İlhan, "Meslektaşlarının özlük haklarını korumak ve bu amaçla gerek hukuki, gerekse her türlü tedbiri almak olarak da özetlenebilir. Bundan dolayı derneğimiz tüzüğünde de olduğu gibi kongreler, sempozyumlar düzenlemek ve genç araştırmacıları desteklemek başlıca hedeflerinden birisidir." diye konuştu.

"Uluslararası Katılımlı Kongre ve Lab Expo 2016" hakkında da bilgilendirmede bulunan İlhan, şöyle konuştu:

"Kongremiz 1 Ekim tarihine kadar devam edecek. Kongremize Türkiye'de Sağlık Bakanlığı Eğitim Hastaneleri laboratuvarları, özel laboratuvarlar ve üniversitelerden çok sayıda bilim insanı katılmaktadır. Kongre katılımı 450 kişi civarında olup, kongrede ülkemizdeki klinik laboratuvarların sorunlarına yönelik çözümler, klinik laboratuvarlardaki yeni teknolojik gelişmeler ve bu yapılmış çalışmalar, değerli konuşmacılar tarafından meslektaşlarımıza sunulacaktır. Meslektaşlarımız bu sayede hem dünyadaki klinik biyokimya alanındaki gelişmeleri yakından takip etmek, hem de dünyada klinik biyokimya pazarında kullanılan aletleri, teknolojik olarak gelişmeleri görüp bundan faydalanmaya çalışacaktır."

Prof. Dr. İlhan, KBUD'un Türkiye'deki uzmanlık derneklerinin en büyüklerinden birisi olduğunu işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dernek olarak yurt dışından davet ettiğimiz konuşmacılar, bilimsel araştırmalar nasıl yapılır, bunun dışında diğer konuşmacılarımız hematoloji ağırlıklı, onkoloji ağırlıklı konuşmalar yapacaktır. Yine hormonların hastalıklarda kullanımı ve diğer nefroloji ile ilgili klinik biyokimya alanında kullanılan bütün parametreler değerli konuşmacılar tarafından değerlendirilecektir. Kongredeki hedefimiz klinik biyokimya alanındaki gelişmeleri meslektaşlarımıza iletmek ve sunmaktır."

KBUD Başkanı Dildar Konukoğlu da kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Kongremizin program içeriğinin alanımızdaki güncel ve bilimsel gelişmeleri takip etmenin yanı sıra, temel ve klinik biyokimya konularında da bilgilerimizi gözden geçirme fırsatı sağlayacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem ise kongreye Trabzon olarak ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Tıp Fakültesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Açılış Konuşmaların ardından "Prof. Dr. Kaya Emerk Kalite Ödülü" sahiplerine verildi.

Program, KTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Öksüz tarafından verilen "Tarihsel Süreçte Trabzon" konulu konferans ile devam etti.

5'i yabancı olmak üzere 450 bilim insanının katıldığı kongre, 30 Eylül Cuma günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber