KTÜ'lü Öğrenciler Londra'ya Hazırlanıyorlar

KTÜ Enerji Teknolojileri Topluluğu'ndan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Eren Uzunoğlu ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Zeynep Ağca, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M Suat Hacısalihoğlu’nun sağladığı desteklerden ötürü makamında

KTÜ'lü Öğrenciler Londra'ya Hazırlanıyorlar
KTÜ Enerji Teknolojileri Topluluğu'ndan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Eren Uzunoğlu ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Zeynep Ağca, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M Suat Hacısalihoğlu’nun sağladığı desteklerden ötürü makamında ziyaret ederek plaket takdim etti.
 
Enerji Teknolojileri Topluluğu’nun çok başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Hacısalihoğlu, topluluğun uluslararası alanda da başarılı olacağına inandığını ve bu anlamda oda olarak desteğe devam edeceklerini kaydetti. Hacısalihoğlu, “Geleceğin mühendisleri, teknoloji ve inovasyon yapabilen bu öğrencilerimizdir. Türkiye ekonomisi bu mühendislerin başarılarıyla kalkınama ve gelişme sağlayacağına inanıyorum” dedi.
,
Eren Uzunoğlu, KTÜ Enerji Topluluğu'nun 15 kişilik bir ekip olduğunu belirterek 2016 yılında Londra’da yapılacak olan Shell Eco -Marathon yarışlarına katılma başvurularının kabul edindiğini söyledi. Shell Eco-Marathon Yarışları'nda derece yapabileceklerine inandıklarını belirten Uzunoğlu, “Londra’da Ağustos 2016’da yapılacak Shell yarışlarına yeni bir araba tasarlıyoruz. İddialıyız ve uluslararası rakiplerimiz arasında hedefimiz derece yapmak ve elbette birinciliği kazanmak için çalışacağız. Ancak bir engelimiz var hazırlıklarımızı eksiksiz yapabilmemiz için gerekli bütçeyi ve desteği bulmamız lazım. Bütçeyi tamamlayamazsak Londra yarışlarına katılmak bizim için hayal olacak” şeklinde konuştu.
Eren Uzunoğlu, KTÜ Enerji Teknolojileri Topluluğu’nun 2016 yılında TÜBİTAK yarışmalarına da hazırlanacağını sözlerine ekledi. 
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden “Energy Technologies Team” ekibinin tasarladığı elektrikli araç 50 kuruşluk elektrikle 144 kilometre yol katederek Shell Eco-marathon Türkiye etkinliğinde birinci seçilmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler