KTÜ'lü mucitler Valiyi ziyaret etti

Geliştirdikleri Hibrit otomobil ile TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 3.'lüğü kazanan KTÜ öğrencileri Trabzon Valisini ziyaret etti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, geliştirdikleri hibrit otomobille 2015 yılında düzenlenen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Ya

KTÜ'lü mucitler Valiyi ziyaret etti

Geliştirdikleri Hibrit otomobil ile TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 3.'lüğü kazanan KTÜ öğrencileri Trabzon Valisini ziyaret etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, geliştirdikleri hibrit otomobille 2015 yılında düzenlenen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması Hidromobil kategorisinde Türkiye 3.lüğü ve yerli ürün teşvik ödülü kazanan KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Taha Köse ve Hicabi Bal’ı makamında kabul etti.

Vali Öz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hocalarının desteğiyle güzel çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Bu öğrencilerimiz başarılı çalışmaları sayesinde hem elektrik, hem de hidrojenle çalışan hibrit otomobil projesini geliştirdiler. TÜBİTAK tarafından hem yerli kaynak teşviki ödülü, hem de Türkiye üçüncülüğü ödülü alarak örnek olan bu çocuklarımızı kutluyor, başarılar diliyorum. Önümüzdeki ay Londra’da ülkemizi temsil edecekler. Biz onlara elimizden gelen desteği vereceğiz. Ancak Trabzon’daki işadamlarımızı ve kurumlarımızı da bu konuda işbirliğine ve desteğe bekliyoruz” dedi.

Proje ile Anadolu’da uzun bir aradan sonra ilk defa derece yaptıklarını ifade eden KTÜ Robot Topluluğu Takım Lideri Taha Köse de, “KTÜ Robot Topluluğu Takımı olarak uzun bir aradan sonra Anadolu’da ilk defa derece yapmayı başardık. Hedefimiz yapacağımız çalışmalarla birinciliği elde etmektir” diye konuştu.

1-20160531101838.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber