KTÜ'den saldırılara kınama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosu, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı. KTÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin barış ve kardeşlik kültürünü her zaman bünyesinde barındırdığı vurgulandı. Bu coğrafyada yaş

KTÜ'den saldırılara kınama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosu, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı.

KTÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin barış ve kardeşlik kültürünü her zaman bünyesinde barındırdığı vurgulandı.

Bu coğrafyada yaşayanların, dini ve kültürel özelliklerle yoğrulmuş, kaderde, tasada ve kıvançta birleşen bir millet olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Barış medeniyeti kurmuş ve bir imparatorluk bakiyesi olan Türk milleti, geçen asrın başında küresel emperyalizme karşı büyük bir sınav vermiş, vatan savunmasını gerçekleştirerek, hürriyet ve kardeşlikten beslenen yeni bir egemenlik anlayışı tesis etmiştir. Bu anlayış son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturmakta ve kuruluş felsefesini yansıtmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, ortaya çıkartılan bu değerleri hazmedemeyenlerin de olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ortaya çıkartılan bu değeri bir türlü hazmedemeyen bazı küresel odaklar ve onların yerli uzantıları zaman zaman tertipler düzenleyerek devletimizin gücünü ve milletimizin birliğini test etmeye çalışmışlardır. Bu çevreler, geçen asrın başında olduğu gibi son günlerde yeniden azgınlaşarak bilinen bir oyunu bir kez daha sahneye koymaya çalışmaktadırlar. Bu oyunun içinde devlet aygıtı içerisine girip öznel amaçları için çalışanlarla, çoğulcu topluma katkı yapmak amacıyla kurulup bölücü terör örgütüyle aynı düzlemde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının da rol aldığına esefle şahit olmaktayız. Tüm bunlara rağmen en büyük moral kaynağımız milletimizin ve onun en gelişmiş organizasyonu olan devletimizin bu oyunu bozacak güç ve ferasete sahip olmasıdır."

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin, insani değerleri yok eden her türlü terörü telin ettiği de bildirilen açıklamada, "Karadeniz Teknik Üniversitesi senatosu olarak ülkemizin dirliği ve düzeni için mücadele ederken şehit olan güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet diler, ülkemizi kaosa düşürmeye çalışanlara karşı milletimizin tüm fertlerini hür ve kardeşçe bir ve beraber olmaya davet ederiz" ifadelerine yer verildi.                                                                    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber