KTÜ'lü öğrencilerin sesi duyuldu!

Tacizlere karşı ses çıkaran üniversiteli kadınlar kazandı: Yurt yolu ışıklandırılıyor!

KTÜ'lü öğrencilerin sesi duyuldu!
KYK Trabzon Doğu Karadeniz Yurtlarında barınan üniversiteli kadınlar, yurt yolunda ve çevresinde gerçekleşen tacizlere karşı gösterdikleri tepki sonuç verdi. Başlatılan imza kampanyaları sonrasında yapılan basın açıklamasını da dikkate alan yurt müdürlüğü yolların ışıklandırılması için çalışmaları başlattı.

Yurt yollarına IŞIKLANDIRMA, ışıklandırma için imza toplayanlara SORUŞTURMA!

Öte yandan yurt yollarının karanlık olması sebebiyle ışıklandırma talep eden, bunun için imza toplayan ve dilekçelere imza atan kadınlara soruşturma açıldı.

Yurt yollarının ışıklandırılması ve imza toplayan kadınlara açılan soruşturma ile ilgili KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi bir açıklama yayınladı.

İşte KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin yayınladığı açıklama:

“Bilindiği üzere, geçtiğimiz yıl dönem sonu KYK Doğu Karadeniz Kadın Yurtları önünde iki üniversiteli kadın tacize uğramış ve Üniversiteli Kadın Kolektifi olarak bu olaydan sonra, yıllardır dile getirdiğimiz “Yurt yolları ışıklandırılsın.” talebini yükselterek bir gecede yüzlerce imza toplamıştık. Bu yılda Moloz-Dolmuş Durakları istikametinde 2 arkadaşımızın tacize uğraması üzerine geçtiğimiz yıl KYK Doğu Karadeniz Kadın Yurtları’nda başlattığımız imza kampanyasını Fatih Eğitim Fakültesi ve Kanuni Kampüsü’ne  taşıyarak “tacize dur!” diyen üniversiteli kadınlarla binlerce imza topladık. İmza kampanyası süresincede de vakit geçirdiğimiz, sohbet ettiğimiz üniversiteli kadınlar hem yurt yollarında hem de kampüs içerisinde yürürken tedirgin olduklarını ve defalarca tacize uğradıklarını sık sık dile getirdiler. Üniversiteli kadınlarla Fatih Eğitim Fakültesi ve Kanuni Kampüsü’nde defalarca bir araya gelerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Sonuç olarak, taleplerimizin gerçekleşmesi için; topladığımız imzaları yetkili mecralara iletmeye karar verdik. Toplanan binlerce imza üniversiteli kadınlar tarafında Trabzon KYK İl Müdürlüğü’ne iletilmiş, imzalar alınmak istenmemesi, mevzunun üzeri örtülmek istenmesine rağmen verilmiştir. İmzaların iletilmesinden sonra KYK Trabzon İl Müdürlüğü önünde o akşam bir basın açıklaması gerçekleştirilmiş, zaten aylardır bilinen bu süreç basın açıklaması ile tekrar kamuoyuna aktarılmıştır. Üniversiteli kadınlar, basın açıklamasında bu süreci takip edeceklerini, yurt yollarına ışıklandırma yapılmasını istediklerini bir kez daha belirtmişlerdi.

Basın açıklamasının ardından yurtta kalan üniversiteli 2 kadın arkadaşımıza Yurt Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmıştır. Ayrıca yurtta imza atan üniversiteli kadınlara “Neden böyle bir şeyi imzalıyorsunuz?” gibi absürt sorular sorulmuştur. Yurt Müdürlüğü’nün bu absürt sorusuna cevap verelim: Yıllardır tekrar tekrar “Yurt yolları ışıklandırılsın!” dememize, yurt yolunda, yurt önünde, hatta yurt içindeyken dahi sürekli taciz edilmemize rağmen her seferinde görmezden geldiğiniz, sorunlarımızın ve taleplerimizin üstünü örtmeye çalıştığınız için imzaladı kadınlar dilekçeyi. Karanlık yollarda tedirgin yürümekten bıktıkları, artık taciz edilmek istemedikleri için imzaladılar. 

Şimdi biz Yurt Müdürlüğü’ne soruyoruz: Dilekçe imzalamak ne zamandır suç? “Tacize dur!” demek, yurt yollarının aydınlatılmasını ve güvenli olmasını istemek midir açılan soruşturmaların gerekçesi? Madem ışıklandırma talebi ile imza toplayan ve dilekçe imzalayan kadınlara soruşturma açıyorsunuz, o halde neden imza kampanyası sürecinin hemen ardından yurt yolunda ışıklandırma çalışmasına başladınız?

Eğer ki yurt yollarının aydınlık olmasını istemek suç ise, yurt yollarını aydınlatma çalışmasını başlatarak sizde suç işlediniz! Yurt Müdürlüğü’nün bu duruma karşı çelişkili tavrı bir gerçekliği gözler önüne seriyor ki; kadın dayanışmasından korkuyorlar, kadınların en ufak bir araya gelişlerine tahammül edemiyorlar. İmza atan kadınları korkutmak, yaptıkları kötü bir şeymiş gibi yansıtmak, yurt içerisinde asılsız söylentiler yaymak, haksız soruşturmalar açmak; kadın dayanışmasına karşı üniversiteli kadınları korkutmak için sarf ettiğiniz çabalardır. BOŞUNA ÇABALIYORSUNUZ!

Yurt Müdürlüğü’ne bir kez daha hatırlatalım; Yıllardır ışıklandırmayı talep ediyorduk ve kadınların verdiği mücadele sonucu kazandık! Bilinsin ki; KYK Müdürlüğü o ışıklandırmayı kadınlar daha az taciz uğrasın diye değil, kadınların gücünden korktuğu, yaptığımız eylemliliklerle bu sorunu herkese duyurduğumuz ve KYK’nın ilgisiz- duyarsız tavrını her yerde teşhir ettiğimiz için yapmak zorunda kalmıştır. 

Yurt yoluna yapılan ışıklandırmalar kadın dayanışmasının bir sonucu ve kazanımıdır. Sanılmasın ki yurt yollarına ışıklandırma yapıldı diye susacağız. Her fırsatta, her sorunda, taleplerimizi yükseltmeye ve alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Soruşturmalarınızla, asılsız söylentilerinizle kadınları korkutamazsınız. İnadına mücadelemizi büyütmeye, kadın dayanışmasını yükseltmeye devam edeceğiz. YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber