KTÜ'LÜ akademisyenlerin telefonları incelemede

Gözaltına alınan akademisyenlerin telefonları incelemede

KTÜ'LÜ akademisyenlerin telefonları incelemede
Trabzon’da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY yönelik operasyonlar sürüyor. Bu kamsapda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) gözaltına alınan 28 akademisyen ve 1 çalışan’ın 7’si mahkemeye sevk edildi. Bu isimler arasında yer alan C.E, T.Y, C.Y, ve M.B, isimli diş doktorları çıkarıltıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi. Yine Diş Hekimliği Fakültesinde görevli  S.K.’da tutuklananlar arasında yer aldı

Aralarında AK Parti 24’nci dönem Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nun’da bulunduğu 22 akademisyenin ise sorgularına Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde devam ediliyor. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Terörle Mücadele Şubesinde (TEM) süren sorgularında akademisyenlere FETÖ/PDY yapılanmasının üniversitedeki faaliyetleri ile alakalı sorular soruldıuğu öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınanlar Akademisyenlerin cep telefonlarının incelemeye alındığı öğrenildi. Akademisyenlerin, kendilerine ait telefon ve bilgisayarlarında FETÖ/PDY yapılanması ile alakalı herhangi birbil ve belgeye rast gelinmesi için inceleme başlatıldı. Dijital verilerin imajları alındığı öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber