KTÜ İlahiyat Fakültesi kalem işi ile süslendi

KTÜ Trabzon MYO El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Elif Tüba Akçay’ın ekibi bu kez KTÜ İlahiyat Fakültesi kadın mescidi duvarlarını kalem işi tekniği ile süsledi

KTÜ İlahiyat Fakültesi kalem işi ile süslendi
KTÜ Trabzon MYO El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Elif Tüba Akçay’ın ekibi bu kez KTÜ İlahiyat Fakültesi kadın mescidi duvarlarını kalem işi tekniği ile süsledi.
İlk çalışmasını Yomra ilçesi Çınarlı Mahallesi Kılıçtepe Camii’nin bayan ve erkek mescit duvarlarını süslemekle başlayan ekip, Türk Sanatı motiflerini bu kez de KTÜ İlahiyat Fakültesi duvarlarına uyguladı.

Çalışma yürütücülüğünü yapan Akçay, Trabzon MYO El Sanatları Bölüm mezun öğrencisi Fulya Korkmaz ve Sena Türkyılmaz ile yürüttüğü bu çalışmada bitkisel motifli kompozisyon ile geleneksel Türk motiflerini duvarlara yansıttı. Türk motiflerinin tanıtılması ve yayılmasını amaç edinen Akçay ve ekibi, talep olduğu takdirde kalem işi ile farklı mekânları da süsleyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber