KTÜ'de rektörlük seçimi yapıldı - işte sonuçlar

KTÜ'de Rektörlük seçimleri yapıldı. Sonuçlar belli oldu.

KTÜ'de rektörlük seçimi yapıldı - işte sonuçlar
Haber61 / Haber Servisi Karadeniz Teknik Üniversitesi bugün yeni rektörünü belirlemek için sandık başına gitti. 

Seçimlerde mevcut rektör Süleyman Baykal ile Orhan Aydın yarıştı. 1040 akademisyen 4 sandıkta oy kullandı.

OY SAYIM İŞLEMİ BAŞLADI

1011 Öğretim üyesi oy kullandı. 31 Üye ise oy kullanmadı. Şu anda oylar tek sandıkta toplandı ve oy sayım işlemi tamamlandı.

İŞTE SONUÇLAR

Prof. Dr. Orhan Aydın: 401
Prof. Dr. Süleyman Baykal: 575
Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez: 1
Prof. Dr. Hasan Karal: 1
Prof. Dr. Abdülkadir Gündüz: 1
Prof. Dr. Zekeriya Alioğlu: 1
Prof. Dr. Mustafa Yaman: 3
Prof. Dr. Orhan Değer: 1
Prof. Dr. Faruk Aydın: 1
Prof. Dr. Nurettin Yaylı: 1
BOŞ: 16
GEÇERSİZ: 9

KURA ÇEKİMİ YAPILDI

KTÜ'de yapılan seçimlerin ardından 6 aday belirlenmesi için 1 oy alan 7 aday Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Abdülkadir Gündüz, Prof. Dr. Zekeriya Alioğlu, Prof. Dr. Orhan Değer, Prof. Dr. Faruk Aydın, Prof. Dr. Nurettin Yaylı arasında kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi sonuçlarına göre Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'na sunulacak 6 kişilik liste Prof. Dr. Süleyman Baykal, Prof. Dr. Orhan Aydın, Prof. Dr. Mustafa Yaman, Prof. Dr. Orhan Değer, Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ve Prof. Dr. Faruk Aydın olarak belirlendi.

Divan Başkanı Prof. Dr. Asım Örem, Haber61'e yaptığı açıklamada, "KTÜ ülkemizin güzede kurumlarında b,iri. Bende burada görev aldım. Seçimi sabah başlattık. Salt çoğunluk sağladıktan sonra seçim işmeli başladı. KTÜ'ye yakışır bir seçim oldu. Hiç bir pürüz çıkamdı. Bu seçimin Üniversitemiz Trabzon'umuz ve ülkemiz  için hayırlı olamsını diliyorum. 6 aday isminin YÖK'e bildirilmesi gerekiyor. Sandıktan 10 aday çıktı. en fazla oy alarınların ardından aynı oyu alanlar arsında kura çekimi yaptık ve 6 kişiyi belirledik" dedi.

SEÇİMLERDE İLGİNÇ AN

KTÜ'de bugün yapılan Rektörlük seçimlerinde ismi olmayan kişiye oy çıktı. Oy sayım işlemi sürerken açılan bir zarftan Devlet Hikmet Baykal isimli bir kişiye oy çıktı.Ancak bu kişinin adaylardan biri olmadığı öğrenildi.

AKİL ADAMA OY ÇIKTI

KTÜ rektörlük seçimlerinde, Başbakanlık tarafından çözüm sürecine katkı vermesi için oluşturulan akil insanlar heyeti Karadeniz Bölgesi Grubunda yer alan Prof. Dr. yusuf Şevki Hakyemez'e de 1 oy çıktı.

ORHAN AYDIN'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

SÜLEYMAN BAYKAL'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


,



KTÜ BÖYLE UYARDI


KTÜ resmi internet istesinden oy kullanacak akademisyenleri şöyle uyardı; Rektör Adayı Belirleme Seçimi

Değerli Öğretim Üyeleri,

Üniversitemizde, 12 Temmuz 2016 Salı günü Atatürk Kültür Merkezi Hasan Saka Salonunda Rektör adaylarının belirlenmesi amacıyla yapılacak seçimde:

1. Öğretim üyeleri, kayıt ve oy kullanma işlemlerini soyadının baş harflerine göre aşağıda belirtilen sandıklarda gerçekleştireceklerdir.

SOYADININ BAŞ HARFİ
*    SANDIK NO
A-B-C                    1 NOLU SANDIK
Ç-D-E-F-G-H-I-İ    2 NOLU SANDIK
K-L-M-N-O-Ö-P-R 3 NOLU SANDIK
S-Ş-T-U-Ü-V-Y-Z   4 NOLU SANDI
* Oy kullanacak öğretim üyesinin iki soyadının olması durumunda, ilk soyadının baş harfi dikkate alınacaktır.

2. Öğretim üyelerinin oy kullanma işlemi aşağıda belirtilen aşamalarda gerçekleşecektir.

- Öğretim üyeleri seçim günü saat 08.00'den itibaren Atatürk Kültür Merkezi Hasan Saka Salonuna girişte resmi geçerliliği olan kimliğini (Nüfus Cüzdanı, Üniversite Akademik Personel Kimliği, Ehliyet veya Pasaport) göstererek, soyadına göre ilgili masada kayıt yaptıracak ve adının karşısına imza atacaktır.

- Oy kullanacağı zaman soyadına göre ilgili sandığa gidecektir.

- Sandık görevlisine yukarıda belirtilen resmi geçerliliği olan kimliklerden birisini verecektir. Bu kimliklerden birisi olmaksızın oy kullanamayacaktır.

- Sandık görevlisinden üzerinde mühür basılı olan birer adet oy pusulası ile zarfını kontrol ederek alacaktır.

- İlgili sandığa ait kapalı bölmeye girerek, sadece rektör adayının adını ve soyadını okunaklı, açık, hatasız, olarak yazacak ve oy pusulasını zarfa koyacaktır.

- Tekrar ilgili sandık kurulu masasına giderek, kapalı zarfı sandık içine atacaktır.

- Sandık görevlisi yardımıyla listede adının karşısına imza atacak ve kimliğini alacaktır. Böylece oy kullanma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber