KTÜ'de öğrencilerden broşürlü zam tepkisi!

Trabzon'da okuyan KTÜlü öğrenciler dolmuş zamlarına tepki gösterdi.

KTÜ'de öğrencilerden broşürlü zam tepkisi!
Trabzon'da dolmuş fiyatlarına yapılan zamın yankıları sürerken bir tepki de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerinden geldi.

Bastıkları broşür ile tepki gösteren öğrenciler, öğrenciye ve vatandaşa yolunacak kaz muamelesi yapıldığını söylediler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Trabzon’da zaten pahalı olan dolmuş ücretleri geçtiğimiz günlerde zamlandı. Öğrenciye ve vatandaşa yolunacak kaz muamelesi yapan zihniyet tarafından “4 yıl zam yapılmadığı” ve “dolmuşçuların giderlerinin arttığı” bahane edilerek fiyat 2 liraya çıkarıldı.

Üstelik üniversite öğrencisi dolmuşlarda “öğrenci” olarak görülmemekte ve öğrenci tarifesi uygulanmamaktadır. Böyle bir uygulama yalnızca Trabzon’da vardır. Bu durum öğrenciyi “enayi” yerine koymaktan başka bir şey değildir.

Kentin önde gelenleri ve Rektörlüğü üniversite öğrencisine sahip çıkmaya, üniversite öğrencilerini ise zamlar iptal edilene kadar dolmuşları kullanmamaya çağırıyoruz. Bir süre gideceğimiz yere belediye otobüsleriyle yada yürüyerek giderek bu haksızlığa karşı durmalıyız! Ayrıca şikâyetlerimizi Trabzon Valiliğine, Trabzon Büyükşehir Belediyesine tüm iletişim organlarından iletmeliyiz.

Ailelerinin küçük olanakları ile kilometrelerce uzaktan bu kente gelen öğrenciler yolunacak kaz değildir! Zamlara dur de!"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber