Kolukısa konuştu!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yaptırdıkları genel çaplı bir ankette, öğretmenlerin yüzde 63'ünün kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesinden yana olduğunu ifade edip, bazı öğretmenlerin özensizliklerini ve düzensizliklerini kılık k

Kolukısa konuştu!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yaptırdıkları genel çaplı bir ankette, öğretmenlerin yüzde 63'ünün kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesinden yana olduğunu ifade edip, bazı öğretmenlerin özensizliklerini ve düzensizliklerini kılık kıyafet eylemlerine dahil etmemesini istedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Teşkilat Eğitim ve Motivasyon Toplantısı'na katıldı.

Burada söz alan Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen'in Türkiye'de vesayeti deşifre ettiğini vurgulayarak, "Dinden hesap sorma ve dindarlardan uzak durmanın modernleşme olmadığı, darbe çığırtkanlığı yapmanın vatanseverlik olmadığı, darbe çağrısı yapmanın bilimsellik ile asla ifade edilemeyeceğini, ay ışığında demokrasiye balyoz, millet iradesine ise kafesi layık görmenin bir suç olduğu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen bu vesayeti deşifre etti. Artık lider müsvetteleri ile halkları modifiye edemeyecekler. Yalancı baharlar ile sosyolojiyi yeniden dizayn edemeyecekler. Kurdukları taşeron örgütler ile ülkelerin sınırlarını refüje edemeyecekler. Çünkü bunların karşısında güçlü ve diri bir Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen vardır. Asla bunlara bir daha izin vermeyeceğiz" dedi.

"İDEOLOJİK SAPLANTILARI OLAN BİR SENDİKA DEĞİLİZ"

Kolukısa, yaptığı konuşmasında ideolojik saplantıları olan bir sendika olmadıkları için Türkiye'nin tüm illerinde rahatlıkla teşkilatlanabildiklerini belirterek, "Eğitim-Bir-Sen ideolojik saplantıları olmayan bir sendikadır. Eğitim-Bir-Senlilerin pedagojik yönü ideolojik yönünün içerisine dahildir. Biz pedagojiyi ıskalayan bir ideolojiye asla agreje olmadık. Çünkü bizim için aslolan eğitimdir ve bu ülkenin geleceğidir. O yüzden bir homojen ideolojiye saplanmış, kendisi gibi olmayanların asla barınamayacağı kısıtlı bir sendika değiliz. Biz hizmet üreten, vatanını ve milletini seven, birbirinin değerlerini hoşgörü ile karşılayabilen, diğer çalışanların da bizim hak ettiğimizi düşündüğümüz şeyleri emeği ölçüsünde hak ettiklerini düşünen bir sendikayız. O yüzden bir Türkiye'nin tüm vilayetlerinde varız. İlkeleri, değerleri kuşanan, milletini seven, ülkesine karşı vatandaşlık görevini yerine getiren, bu millet için ne yapacağı kaygısını taşıyan herkes ile bir araya gelebiliriz" şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPILANMANIN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

Kolukısa, vesayeti deşifre etmeyi kendine görev bilen Eğitim-Bir-Sen'in şimdi de ihaneti ifşa edeceklerini vurgulayarak, paralel yapıya işaret etti. Kolukısa, "Dış güçlerin piyonu haline gelmiş, ülkenin mahrem alanlarını bir yerlere servis etmiş, yıllarca bu milleti uyutmuş ve aldatmış, dini kendisi için bir sömürü aleti haline getirmiş insanlarla bizim hiçbir zaman işimiz olmadı. Dün de olmadı, bugün de yok yarın da olmayacak. Vesayeti deşifre etmek dünkü görevimizdi, ihaneti ifşa etmek de bizim bugünkü görevimizdir. Elhamdülillah, patlak verdiği günden bu yana teşkilat olarak duruşumuz bellidir. Bu ülkenin değerlerine kim ihanet ederse onun karşısında mutlaka karşı dururuz. Durmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÖZENSİZLİK VE DÜZENSİZLİKLERİNİ EYLEMİMİZE DAHİL ETMEYİN"

Kolukısa konuşmasında kılık kıyafet yönetmeliğine de değinerek, yaptırdıkları geniş çaplı bir anketle öğretmenlerin yüzde 63'ünün yönetmeliğin değişmesinden yana olduğunu tespit ettiklerini açıklayarak, öğretmenlerden özenli ve düzenli olmalarını istedi. Kolukısa konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:

"Yaptırdığımız ankette öğretmenlerin yüzde 63'ünün serbest kıyafetten yana olduğunu tespit ettik. Tüm sendikaların serbest kıyafet konusunda bir eylem kararı var. Fiili olarak da biz bu kararı yaklaşık 4 yıldır uyguluyoruz. Sonuç alana kadar da devam edeceğiz. Zaten mevcut kılık kıyafet yönetmeliğine uyan öğretmen de yok. Zaten öğretmenlerimiz bu yönetmeliği reddetmiş ancak bazı mülki amirler bunu uygulamakta ısrar ediyorlar. Bu yönetmeliği uygulamayanlar değil, bu çağdışı yönetmeliği uygulatmak isteyenler sorumludur. Çünkü uygulanabilir bir yönetmelik değildir. Favoriden bıyığa kadar, ayakkabı topuğundan etek boyuna kadar tarif eden bir yönetmelik bugün uygulanabilir bir yönetmelik değildir. Arkadaşlarımız okullarında öğretmen olduğunun fark edilmesini zorlaştıracak; düzensiz, nizamsız, tertipsiz bir kılık kıyafetlerinin eylemimize katkısı olmadığı gibi zaman zaman zararı da olmaktadır. Samimi olarak söylüyorum. Hiç kimse kendi özensizliğini ve düzensizliğini bizim kılık kıyafet eylemimizin içerisine dahil etmesin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber