Karakaya içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor

TİSKİ Genel Müdürlüğü, Ortahisar, Maçka ve Akçaabat ilçelerinin yüksek kotlarındaki 32 mahallede yaklaşık 7 bin abonenin yararlandığı Karakaya Grup içme suyundaki sorunları gidermek için çalışmalarına devam ediyor.

Karakaya içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor
Karakaya Grup İçmesuyunu devralan TİSKİ Genel Müdürlüğü, başta bulanıklık olmak üzere tüm sorunları sonlandırmak amacıyla çalışıyor. 

Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi’nde yaklaşık 10 bin m2 alan kamulaştırılırken, hazırlanan proje doğrultusunda gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı. Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek şekilde, saniyede 200 litre/su kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşaatının 2017 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor. Üç aşamalı hızlı kum filtreli arıtma şeklinde inşa edilmekte olan tesis, yaklaşık olarak 6,5 milyon TL’ye mal olacak. TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Karakaya Grup İçme Suyu bünyesinde hizmet vermekte olan 25 ayrı içme suyu deposu ve maslaklar, içme suyu arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte modernize edilecek.

BARAJ YAPILACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka’nın Boğaç Deresi, Yeri Deresi ve Soldey Boğazı olmak üzere üç ayrı kaynaktan beslenen Karakaya Grup İçme Suyunun, Boğaç Deresi ve Yeri Deresi üzerindeki su alma yapıları ve çökertme havuzlarının TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tamamen modernize edildiğini hatırlattı. Sorunları tümüyle ortadan kaldırmak için içme suyu arıtma tesisi yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Devlet Su İşleri (DSİ) ve TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon’da 200 kotun üzerindeki mahallelerin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Boğaç Deresi üzerinde baraj inşası içinde çalışmalara devam ediliyor. Karakaya Grup İçme Suyunun hizmet verdiği alandan daha geniş bir alanı besleyecek olan barajın inşası için zemin sondaj çalışmaları tamamlandı. Barajın 2017 yılında ihale edilmesi planlanıyor. İnşaatı devam etmekte olan içme suyu arıtma tesisi baraja entegre edilecek” dedi.

Karakaya suyunun Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla TİSKİ bünyesine dâhil olduğunu ve böylece yatırım yapma şansına kavuştuklarını kaydeden Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “1973 yılında başlanılan Karakaya Grup İçme Suyu tesisi ilk projesi 1976 yılında çeşmeli sistem olarak hayata geçirilmiştir. İl belediyesi döneminde hizmet alanımızda bulunmamasına rağmen hamilik yaptığımız bu alanda, Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla ciddi yatırımlar yapma imkânına sahip olduk. Su alma yapıları ve çökertme havuzlarında gerçekleştirdiğimiz modernizasyon çalışmalarıyla bulanıklık sorununu yüzde 70 oranında azalttık. Arıtma tesisi inşaatına başladık. Bu modern tesisinin tamamlanmasıyla başta bulanıklık olmak üzere bölgedeki sorunlar tümüyle ortadan kalkmış olacak. Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek olan içme suyu arıtma tesisimiz, yapılacak olan Karakaya Barajı’na entegre olacak ve hizmetini en kaliteli şekilde sürdürecek. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz, bölgede gerekli olan her türlü çalışmayı ivedilikle yerine getirmektedir. Grup suyu bünyesinde bulunan su depolarının modernize edilmesi içinde ihale çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca rutin olarak yapılması gereken tüm çalışmalar ivedilikle gerçekleştiriliyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler