Karadeniz'in tek adası botanik bahçe olacak!

Doğu Karadeniz’de üzerinde insan yaşayabilen tek ada olan ve ikinci derece doğal ve arkeolojik SİT Alanı ilan edilerek koruma altına alınan Giresun Adası her yönüyle zengin bir turizm potansiyeline sahip olması için DOKAP tarafından Giresun Adası 'Botanik

Karadeniz'in tek adası botanik bahçe olacak!
Doğu Karadeniz’de üzerinde insan yaşayabilen tek ada olan ve ikinci derece doğal ve arkeolojik SİT Alanı ilan edilerek koruma altına alınan Giresun Adası her yönüyle zengin bir turizm potansiyeline sahip olması için DOKAP tarafından Giresun Adası 'Botanik Bahçe'ye çevrilecek. 
 
Konuyla ilgili bilgi veren DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, “Giresun Adası'na şuana kadar ziyaretler devam etmektedir. Yerli ve yabancı turistler adamızı ziyaret ediyor ama biz bu adamızı öyle hale getireceğiz ki bir defa görenin bir daha görme arzusunda olduğu, bir görenin başkalarına mutlaka görmesi için tavsiye edebileceği bir hale getirtmek içi çalışmaları başlatıyoruz. Mevcut hali ile gelen ziyaretçilerin taleplerine ihtiyaç veremeyecek durumdadır. Adanın mevcut durumu kontrolsüz durumda kuşlara terk edilmiş görüntüsü sergilemektedir. Adayla ilgili tarihi ve doğal güzelliklerin detaylarını ziyaretçilere anlatacak rehberlik hizmetleri bulunmamakta, sosyal donatı alanları ve temel ihtiyaçların karşılanabileceği alanlar adada yer almamaktadır. Giresun Adası kuş envanterinde toplam 14 tür kaydedilmiş, bitki envanterinde ise toplam 76 takson (tür) belirlenmiştir. Giresun Adası'na ilişkin bugüne kadar birçok fikir ve proje ortaya atılmış ancak günümüze kadar herhangi bir somut çalışma veya yatırım yapılamamıştır“ dedi.
 
20151017aw551985_01.jpg
 
2015-2018 DOKAP Eylem Planı'na ve 2015 Yatırım Programı'na başkanlıkları teklifi ile eklenen Giresun Adası Botanik Bahçe Projesi'nin finansmanının DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi bütçesi ile sağlanacağını söyleyen Yüce “Proje ile Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adası'nın turizme kazandırılması hedeflenmektedir. Projenin fizibilite çalışması Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na yaptırılmıştır. Bu aşamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak diğer gerekli çalışmalara başlanmıştır. Başkanlığımız koordinasyonunda devam eden projede, Uygulayıcı Kuruluş olarak Giresun İl Özel İdaresi’ne tevdi edilmiştir. Uygulayıcı Kuruluş olan Giresun İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan teknik projeler Başkanlığımıza sunulmuş bazı değişiklikler yapılarak son haline getirilmiş ve Kalkınma Bakanlığına onaylanmak üzere gönderilmiştir. Giresun Adası üzerinde düzenlenecek Botanik Bahçe ile birlikte değerlendirilmiş ve toplam 6 Milyon Lira ödenek Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır” İfadelerini kullandı.
 
20151017aw551985_02.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber