Karadeniz’de fıkra gibi eylem

Giresun’da düzenlenen çöp eyleminde bir grup, davul zurna eşliğinde horon oynayarak çöp dolu tabutu törenle gömdü.Giresun’un Aksu mahallesi sakinleri 40 yıldır denize dökülen çöpün kaldırılması için ilginç bir eylem düzenlediler. Yaklaşık 100 kişilik bir

Karadeniz’de fıkra gibi eylem

Giresun’da düzenlenen çöp eyleminde bir grup, davul zurna eşliğinde horon oynayarak çöp dolu tabutu törenle gömdü.

Giresun’un Aksu mahallesi sakinleri 40 yıldır denize dökülen çöpün kaldırılması için ilginç bir eylem düzenlediler. Yaklaşık 100 kişilik bir grup çöpün döküldüğü alana gelerek davul zurna eşliğinde horon oynayarak temsili hazırladıkları içi çöp dolu tabutu tören ile gömdü.

Yapılan çöp eyleminde mahalleli adına bir konuşma yapan mahalle sakinlerinden Sezai Çakır, daha önce gerekli makamlara yazılı müracaatlarda bulunduklarını kaydederek "Tüm çabalarımıza ve başvurularımıza rağmen sonuç alamadığımızdan dolayı bugün burada toplanmak zorunda kaldık. Yaklaşık 40 yıldır bölge insanımızın sağlığını tehdit eden çöp sorununu dile getirmekten başka hiçbir amacımız yoktur. Üzerine basa basa söylüyoruz hiçbir kimseyi ne hedef alıyoruz, ne eleştiriyoruz” dedi.

Çöp kokusundan balkonlara çıkamaz ve pencereleri açamaz hale geldiklerini söyleyen Çakır, "Belki yıllar önce şehrin dışında bir alan diye buralara çöp dökmeye başlanmış olabilir ama artık bu vadi içerisinde yaşayan insanların nüfusu 40 bini geçmiştir. Çöp adeta mahallemizin içinde, kapımızın önündedir. Aslında bu sorun sadece Aksu bölgesinin değil, tüm Giresun’umuzun sorunudur” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından temsili çöp tabutunu omuzlarına alan mahalle sakinleri, Aksu mahallesindeki çöp dökme alanına yapılan çöp aktarım tesisinin inşaatına gömdüler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler