İran Başkonsolosu'ndan Haydar Revi'ye ziyaret

İran Başkonsolosu Kondari AK Parti İl Başkanı Revi'yi ziyaret etti.

İran Başkonsolosu'ndan Haydar Revi'ye ziyaret

İran Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondari AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Reviyi ziyaret etti.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondari’yi makamında misafir etti. 

AK Parti’nin hem Trabzon hem Türkiye genelinde yoğunluk içerisinde olduğu için ziyaretlerinin geciktiğini belirten Başkonsolos Kondari, “Trabzon’a bir bakan geliyor bir bakan gidiyor. Sizlerde iktidar partisinin İl Başkanı olarak yoğun bir tempo içerisindesiniz bu sebepten dolayı ziyaretimiz gecikti fakat Mübarek Ramazan ayında bu ziyareti yapmamız da ayrı bir rahmet ve bereket taşımaktadır. Bizleri misafir ettiğiniz için de İran İslam Cumhuriyeti adına teşekkür ediyoruz. Sizlerle sık sık iletişim halinde olmak ve her iki ülkenin ilişkilerine katkıda bulunmak adına güzel işlere imza atmak istiyoruz. Trabzon, bölgemizin her açıdan önemli bir şehri ve bu öneminden dolayı da ülkemiz için de ayrı bir öneme sahiptir” dedi.

Başkonsolos Kondari’yi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Revi, “Öncelikle Sayın Başkonsolosumuza ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. İltifat, marifete tabidir. Sayın Başkonsolosumuz da şehrimizdeki ve ülkemizdeki yoğun çalışmaları yakından takip etmekte ve bu da bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Türkiye ve İran, her iki ülkenin medeniyetler açısından birçok ortak noktası var ve kadim bir dostluğu da bununla beraber ilerlemeye devam etmektedir. Üst düzey anlamda da görüşmeleri hep birlikte takip etmekteyiz. Ticari, Ekonomi, Ulaşım, Sağlık ve Kültür Sanat anlamında iş birliklerimiz Bölgemiz ve Dünya için önemli adımlardır. Türkiye, İran için Dünya’ya açılan bir kapıdır ve bizler de bu noktada elimizden geleni iktidar partisi olarak yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Her iki ülkenin ilişkilerinin yanı sıra terörle mücadelede de iş birliği içerisinde olduğunu hatırlatan Başkan Revi, “İran İslam Cumhuriyeti, Ortadoğu ve Orta Asya için önemli bir ülke ve Türkiye Cumhuriyeti de güçlülüğü ve kararlığıyla terörle mücadelede İran ile işbirliği içerisindedir. Terör, sadece bizlerin değil her ülkenin olduğu gibi İran’ın da bir sorunudur. Bu noktada işbirliğin gelişmesi diğer konularda ilişkilerin daha üst düzeyde yapılmasına ve gelişmesine de vesile olacaktır. Komşu ülkemiz İran’a ve kardeşlerimize selam ediyor, mübarek Ramazan aylarını da kutluyorum” diye konuştu.

Başkonsolos Kondari’nin Başkan Revi’yi ziyaretinde İl Başkan Yardımcıları Hasan Dilekoğlu, Mahmut Kalaycı, Mahmut Yazıcı, Murat Zeki Solak, Uğur Aydın, İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Öztürk de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler