İnsanlık daha ölmemiş

Trabzon'da minibüs şoförlüğü yapan kişi herkese örnek olacak bir davranış sergiledi.

İnsanlık daha ölmemiş
Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da minibüs şoförlüğü yapan bir kişi aracında unutulan ve içinde yaklaşık 5 Bin EURO olan cüzdanı sahibine teslim ederek insanlık ölmemiş dedirtti.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi ile Ortahisar ilçesi arasında 61 M 0003 plakalı minibüsü ile yolcu taşımacılığı yapan 46 yaşındaki Hasan Hilmi Demir, Moloz mevkiindeki durağa gelip yolcuları indirmesinin ardından aracında bir cüzdan buldu. Cüzdanın sahibine ulaşmaya çalışan Demir, cüzdanı kaybeden kişinin çalıştığı durağa bilgi vermesi ile hemen bu kişiyi telefonla arayarak cüzdanın kendisinde olduğunu söyledi.

5 BİN EURO’YU TESLİMETTİ

Telefonun ardından durağa gelen şahsa içinde yaklaşık 5 Bin Euro olduğu öğrenilen cüzdanı teslim eden Hasan Hilmi Demir örnek bir davranış sergiledi. Cüzdanın sahibi gösterdiği bu duyarlı davranış için Demir’e teşekkür etti.

HASTANEYE KALDIRILDI

Cüzdanını kaybeden kişinin, araçtan indikten sonra cüzdanının olmadığı fark ettiği anda rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

BENİM OLMAYAN BİR PARAYA EL SÜRMEM DOĞRU DEĞİLDİ

Hasan Hilmi Demir Haber61’e yaptığı açıklamada cüzdanı bulduğu anda içindeki parayı saymadığını ancak sahibi çıkınca saydığını söyleyerek, “içinde 5 Bin EURO’ya yakın bir para vardı. Benim olmayan bir paraya el sürmem doğru değildi. Sahibine teslim etmeyi daha uygun buldum ve teslim ettim. Kaybeden kişide baya sevindi ve teşekkür etti” dedi.

O KİŞİ ADINA ÜZÜLDÜK

Hasan Hilmi Demir’in eşi Hülya Demir ise yaptığı açıklamada eşinin eve geldiğini ve kendisine durumdan bahsettiğini belirterek, “çok heyecanlıydı. Parayı sahibine ulaştırabilmek için, baya büyük bir para olduğu ve kaybeden kişinin mağdur olabileceğini düşündüğü için çok stres yaşadı. Bir an önce bulayım ve parayı teslim edeyim, ramazan günü sevinsin diye. Buldu, teslim etti, mutluydu. İftara kadar kişiye yetiştirdi parayı. Mutluyuz. O kadar parayı kaybettiği için o kişi adına üzüldük" şeklinde konuştu.

Demir, bu tür olayları sürekli yaşadıklarını ve durağa bıraktıkları kayıp eşyaları sahiplerinin gelip aldıklarını ifade ederek, “şoför arkadaşların araçlarında unutulan eşyaları mutlaka sahiplerine teslim etmelerini rica ediyorum” diyerek mesaj verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber